Hyppää sisältöön

Kaksi suomalaista siepattu Jemenissä

Suomen ulkoministeriö vahvistaa tiedon suomalaisten sieppauksesta. Lisäksi siepattiin itävaltalaismies. Sieppaajien vaatimuksia ei toistaiseksi tiedetä.

Kuva: Yahya Arhab / EPA
Katriina Töyrylä

Jemenin pääkaupungissa Sanaassa on siepattu suomalaispariskunta sekä itävaltalainen mies.

Suomen ulkoministeriö on vahvistanut suomalaisten sieppauksen, ja sanoo, että heidän henkilöllisyytensä on ministeriön tiedossa. Ministeriö ei kuitenkaan halua toistaiseksi kertoa yksityiskohtia julkisuuteen.

Uutistoimistojen ja nettilehti Yemen Observerin mukaan ainakin osa siepatuista on ollut opiskelemassa arabiaa Jemenissä. Reutersin mukaan kaikki ovat arabianopiskelijoita, Yemen Observerin mukaan suomalaiset. AFP puolestaan sanoo, että suomalais- ja itävaltalaismies ovat opiskelijoita, kun taas suomalaisnainen oli vastikään saapunut Jemeniin.

AFP:n mukaan Itävallan ulkoministeriö on vahvistanut, että 26-vuotias kieltenopiskelija Wienistä on siepattujen joukossa. Ulkoministeriö kertoo, ettei se ole ollut yhteydessä kehenkään, joka olisi ilmoittautunut olevansa sieppauksesta vastuussa.

Sieppaajien vaatimuksia ei tiedetä. AFP:n viranomaislähde kertoo, että he epäilevät sieppauksesta terroristiverkosto al-Qaidaa. Se on aiemminkin tehnyt Jemenissä sieppauksia.

Reutersin lainaaman viranomaisen mukaan ihmiset näkivät, että auto pysähtyi Sanaan keskustassa Tahririn aukiolla, asemiehet sieppasivat kolme länsimaalaista ja auto ajoi tiehensä. Sieppaajien vaatimuksia ei tiedetä.

Suomen ulkoministeriö arvioi voivansa kertoa asiasta lisää aikaisintaan lauantaina kello 11 jälkeen.

Ulkoministeriö antoi 17. joulukuuta Jemeniä koskevan matkustustiedotteen, jossa muun muassa varoitettiin ulkomaalaisiin kohdistuvasta sieppausuhasta. Tiedotteessa kehotettiin välttämään matkustamista Jemeniin.

Suosittelemme sinulle