Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 10 vuotta vanha

"Olen Aku Hirviniemen vaimo, hyvää päivää!"

Näyttelijä-käsikirjoittaja Niina Lahtinen myöntää itsekin, että hän esittelee usein itsensä Aku Hirviniemen vaimona. Eikä tiedä edes, miksi. Yle Leaks-käsikirjoittajan, Kimmo-sarjan näyttelijän ja naapurikanavien tv-kasvon omatkin meriitit kyllä riittäisivät.

Niina Lahtinen Riihimäen rautatieasemalla talvitamineissa.
Niina Lahtiselle julkisuuden ja yksityisyyden raja ei ole absoluuttiinen. Kuva: Mikael Juntunen / Yle
Miki Wallenius,
Mikael Juntunen
Avaa Yle-sovelluksessa

Pariskunta Niina Lahtinen ja Aku Hirviniemi selviävät hektisestä arjesta kalenterin ja sukulaisten tukiverkolla.

Näyttelijä Aku Hirviniemi on eittämättä suurempi julkkis kuin vaimo Niina. Tätä nykyä niin suuri, että nuoret tytötkin tulevat välillä talon ulkopuolelle ihastelemaan.

Pariskunnan yksityisyyden suoja on kääntynyt avoimuudeksi. 

- Tässä minä taas höpötän näitä perhejuttuja. Meillähän on ikkunaverhot aina auki. Kun käy koiran kanssa lenkillä niin huomaa, että kaikki rilluttelut ikkunoista näkyvät kadulle asti.

Julkisuus ei pariskuntaa vaivaa.

- Minulle on ollut hämmentävää, kun esimerkiksi työtoverit Miika Nousiainen ja Henkka Hyppönen pitävät absoluuttisesti kiinni omasta yksityisyyden rajastaan. Eivät he mene puhumaan niin kuin minä omista 2- ja 6-vuotiaista lapsistani tai anopistani. En osaa rajata asioita, mikä joskus harmittaakin, Niina Lahtinen myöntää.

Kansanedustajan ja omat lapset samoilla kyydeillä

Näyttelijäkaksikko selviää arkirumbastaan nippa nappa kuivin jaloin Heikki-papan ja Erja-mamman kuljetusavulla ja alituisella asioiden kalenteroimisella.

- Olen addiktoitunut asioiden suunnittelija. Minua stressaa, jos en tiedä mitä on tulossa. Kerran viikossa istumme Akun kanssa kalentereiden kanssa alas ja päivitämme ne.

Sama Heikki-pappa kuskaa myös Akun sisaren, vasemmistoliiton kansanedustajan Aino-Kaisa Pekosen lapsia harrastuksiin. Lahtinen ei oikein edes ymmärrä, kuinka jotkut tulevat toimeen ilman tätä tukiverkostoa.

- Helsingissä on näyttelijäkavereita, joiden lasten isovanhemmat asuvat Kuopiossa, Kuusamossa ja kuka missäkin. Silloin pitää itse revetä ja oppia rajoittamaan työntekoa.

Hirviniemi-Lahtisen lapset harrastavat muskaria, tanssia ja uintia. Kahden lapsen äiti myöntää, että perheessä ollaan myöhässä vähän sieltä ja täältä.

- Muskari alkaa klo 16.30. Se on ihan mahdoton aika!

Lahtinen kulkee päivittäin junalla Helsinkiin tuotantoyhtiön tiloihin kirjoittamaan Ylen tv-viihdettä ryhmäkäsikirjoittajana, osallistuu Hyvät ja huonot uutiset –kuvauksiin, lentää sinne ja tänne. Huumorin tekeminen on kovaa työtä.

- Välillä tulee niin kutsuttua rappuneroutta, että jälkeenpäin illalla keksii, olisi pitänyt sanoa noin ja noin.

Aku suutelee naista, Niina Riku Niemistä

Kansan suuri suosikki palaa vuoden vaihteen jälkeen ruutuun Putous-sarjassa. Se näkyy perheen elämässä.

- Putous on Akun persoonassa. Se on sitä, mitä hän rakastaa.

Lahtinen paljastaa, että hänen miehensä suunnittelee omaa hahmoaan huolella.

- Tämän vuoden hahmosta nähty monta eri versioita. Yhdessä pohditaan, miten se olisi hauskempi ja tämänvuotisesta onkin kyllä tulossa tosi hauska.

Yhteisiäkin lavahetkiä pariskunnalla on. Molemmat ovat mukana Johanna Vuoksenmaan helmikuussa ensi-iltansa saavassa 21 tapaa pilata avioliitto –elokuvassa. Aku Hirviniemellä on sutinaa parinkin naisen kanssa. Mustasukkaisuudelle ei ole sijaa näissä piireissä. Homma kuitataan hymyssä suin.

- Kun näen Akun suutelevan jotain naista, niin ei se haittaa. Minä pääsen suutelemaan Riku Niemistä, että vuoroin vieraissa.

Suosittelemme sinulle