Hyppää sisältöön

Kyllönen halusi haastaa Randallin - "Valtava askel eteenpäin"

Anne Kyllönen yllätti itsensäkin hiihtämällä kuudenneksi nopeimman ajan Tour de Skin 15 kilometrin vapaan hiihtotavan takaa-ajokisassa. Kokonaistuloksissa kajaanilainen on viidentenä.

Anne Kyllönen Kuva: Lehtikuva

Anne Kyllösellä oli jo ennakkoasetelmissa hyvät mahdollisuudet pysyä kärkitaistelussa mukana myös neljännellä etapilla. Vaikka kyseessä oli hänen mielestään yksi Tourin vaikeimmista etapeista, onnistui se erittäin hyvin.

- Oli kyllä ihan uskomaton päivä. Niin kovia vapaan hiihtäjiä oli ympärillä  ja pysyin mukana, Kyllönen päivitteli Yle Urheilun haastattelussa ja myönsi, että kuudenneksi nopein aika oli hänelle yllätys.

- En varmasti olisi uskonut, että näin hyvin menee. Olihan tämä ihan valtava askel eteenpäin.

Kyllönen starttasi ladulle kuudentena ja pääsi nopeasti kolmen naisen takaa-ajoryhmään mukaan. Vauhti oli sen verran kovaa, että kajaanilaista mietitytti alussa, jaksaako hän itse samaa tahtia.

- Vähän arkaillen lähdin mukaan, mutta sitten ajattelin, että nyt jos koskaan on paikka kokeilla. En tiedä, oliko se kypsä hiihto, mutta kaikkea oppii tekemällä, hän nauroi.

"Oli mukava ottaa yhteen"

Loppusuoralla Kyllönen osoitti edelleen olevansa erittäin vahva kirikamppailussa ja kukisti tässä Denise Herrmannin, Astrid Jacobsenin ja sprinttitykki Kikkan Randallin.

- Halusin vähän päästä haastamaan Kikkania. Sen verran jäi hampaankoloon se (tiistain) vapaan sprintti. Oli mukava ottaa yhteen tuossa lopussa.

Tour de Skistä on jäljellä vielä kolme osakilpailua. Perjantaina ohjelmassa on naisilla 3 kilometrin perinteisen hiihtotavan kisa väliaikalähdöllä, lauantaina 10 kilometrin perinteisen hiihtotavan yhteislähtökisa ja sunnuntaina Tourin päättävä 9 kilometrin vapaan hiihtotavan takaa-ajokisa. Erityisesti perinteisen hiihtotavan kisat houkuttelevat Kyllöstä.

- Onhan se mukava lähteä kahteen seuraavaan päivään. Tästä on mieletön fiilis lähteä jatkamaan, hän vakuutti.

Suosittelemme sinulle