Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 8 vuotta vanha

Kuntopuntarin yllätysjoukkue kohentelee asemiaan - "Emme hävinneet huonolle"

Pelicans koki SM-liigassa tällä kertaa nousuvireisen Lukon pelivireen. Voitto oli raumalaisille neljäs viimeiseen viiteen otteluun.

Mikkel Bödker
Mikkel Bödker Kuva: Yle
Yle Urheilu
Avaa Yle-sovelluksessa

Ennakko:

Molemmilla tiimeillä oli eilisistä kohtaamisistaan takana puhtaat voitot. Ja molempien viime ottelut ovat olleet nousujohteisia.

Lukko oli saalistanut käymistään viimeisimmästä neljästä kolme puhdasta ja Pelicans kaksi plus yhden jatkoaikavoiton.

Ratkaisut:

Ja räväkkä oli pelin alkukin. Vain 12 sekuntia, niin Pelicansin Miikka Männikkö istui penaltyboxissa ottelun ensimmäisestä laitataklauksesta.

Kymmenessä sekunnissa ei penkki ehtinyt lämmetä, kun Teemu Nurmi teki ylivoimalla Lukolle 1-0. Pelicans painoi päälle, mutta Petri Vehanen torjui kaikki 12 yritystä. Jere Myllyniemi pääsi omalla rysällään seitsemällä torjunnalla.

Toisessa erässä alkoi sitten rymistä. Puolivälin jälkeen Lukon portugalilais-kanadalainen sentteritulokas Justin Azevedo torppasi Joonas Hurrin. Tuomiona tuli 5+20 korkeasta mailasta.

Eikä mitä. Verkko heilui heti 11 sekunnin kuluttua, mutta Myllyniemen takana. Frans Nielsen vei Lukon alivoimalla 2-0 -johtoon. Mutta vain pari minuuttia siitä, niin Timo Pärssinen toi vieraat peliin mukaan. Se taas oli ylivoimamaali, kun Azevedon vitonen oli puolivälissään.

Päätöserän lopuilla (57.31) Kai Suikkanen otti aikalisän ja puolitoista minuuttia ennen summeria Myllyniemen ulos maaliltaan. Tilanteen ratkaisi Lukon kultakypärä Mikkel Bödker läpiajollaan tyhjiin vain 52 sekuntia ennen päätöstä. Miehelle tuli ventti (21 maalia) täyteen. Ottelu oli hänelle 29:s.

Kommentit:

Azevedon tapaus puhutti  ja otteluvalvoja Reijo Ringbomin lausunto oli täsmällinen:

- Tilanteen hoito oli huono, koska tuomarit eivät nostaneet kättään ylös, mutta lopputulos eli rangaistus oli ihan oikeutettu, maalaili Ringbom.

Pelicansin Suikkanen väänsi asian myös positiiviseksi.

- Taitavasti mies tikkailtiin kokoon. Mutta matsi ei olisi voinut alkaa meiltä huonommin. Hyvin kuitenkin nousimme ja pelasimme tasapäisesti.

- Kulminaatio oli se, että Lukon vitosen aikana soi heti meidän omissamme. Kiri ei lopussa riittänyt. Jäähyjä tuli liikaa ja lopussa jalat alkoivat puolustuksessa painaa, tilitti Suikkanen.

- Epätoivoisesti yritimme lopussa maalia, mutta huonolle joukkueelle emme hävinneet, lopetti lahtelaiskäskijä.

Risto Dufva puuttui viimeksi käytyihin Lukon otteluihin. - Kun katsoo kymmenen viime pelin kuntopuntaria, niin olemme aika korkealla. Hyvällä jalalla liikuttiin nytkin. Taistelu oli kovaa molemmin puolin. Mitään ei saatu ilmaiseksi, RD totesi ja sanoi, että iso rangaistus kuormitti jalkoja.

- Hyvä ilme. Yritys samoin.

Muuta:

Tanskalaisten osuus oli Lukolle jälleen vallan maaginen. Kahdeksasta värkätystä tehopisteestä kolmikko F.Nielsen - Bödker -Philip Larsen kahmi peräti seitsemän!  Ainoana "muukalaisen" joukkoon kiilasi tehti 22 sekunnin pelin jälkeen maalinsa tehnyt Nurmi.

Jouko Färd, Rauma

Suosittelemme