Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 8 vuotta vanha

"Raumalla varmaan mietitään, että mitäs nyt sitten"

Mikkel Bödkerin, Philip Larsenin ja Frans Nielsenin menettäminen tekee hallaa Lukolle, arvioi Yle Urheilun asiantuntija Juha Lind.

Mikkel Bödker.
Mikkel Bödker oli Lukon kultakypärä. Kuva: Lehtikuva
Ossi Saarinen
Avaa Yle-sovelluksessa

Yle Urheilun asiantuntija Juha Lind ei usko, että NHL-pelaajien lähteminen muuttaa SM-liigajoukkueiden voimasuhteita radikaalisti. Työsulun päättymisen suurimmaksi häviäjäksi hän nostaa Rauman Lukon, joka menettää kolme tanskalaisvahvistusta rapakon taa.

- Raumalla nyt varmaan mietitään, että mitäs nyt sitten. Siellä nämä NHL-pelaajat ovat kuitenkin olleet kärkipään jätkiä. Ehkä Lukko voi olla eniten huolissaan, koska nämä ovat olleet siellä todella johtavia pelaajia, Lind arvioi.

SM-liigan katsojakeskiarvot ovat olleet nousussa NHL:n työsulun aikana. NHL-tähtien lähteminen voi himmentää lukuja.

- Jää nähtäväksi, miten yleisö tämän tilanteen ottaa. Ovathan nämä olleet hienoja pelaajia seurata. Vähentääkö tämä kiinnostusta liigaa kohtaa, sen aika näyttää, Lind toteaa.

Lind pitää KHL:n tilannetta mielenkiintoisena. Osa venäläispelaajista voi mieliä jäädä pelaamaan kauden loppuun kotimaahansa.

- Hauska nähdä, lähtevätkö ihan kaikki pelaajat KHL:stä vai jääkö kenties joku. Se saattaa aiheuttaa isoakin konfliktia, mikäli joku pelaaja päättääkin jäädä.

KHL-joukkueet voivat hankkia vahvistuksia riveihinsä vielä tammikuun ajan. Voisiko SM-liigakaukaloista lähteä pelaajia KHL:ään?

- Se on tietenkin fakta, että KHL:ssä paikkoja aukeaa ja Suomessakin on muutama sellainen nimi, jotka saattavat lähteä niitä paikkoja täyttämään. En usko, että hirveän montaa sinne lähtee, jos yhtään, Lind päätti.

Suosittelemme