Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 8 vuotta vanha

Saimaan kanava talvitauolle 20.1.

Saimaan kanavan kautta kulki vuonna 2012 1,7 miljoonaa tonnia tavaraa. Määrä on edellisvuotta hieman pienempi. Matkustajaliikenne kanavalla oli vilkkaampaa kuin vuonna 2011.

Saimaan kanava
Kuva: Liikennevirasto/Seppo Piironen
Marjo Pirilä
Avaa Yle-sovelluksessa

Saimaan kanava suljetaan talvikaudeksi viikon kuluttua maanantaina. Viime vuonna kanavan kautta kulki tavaraa 1,7 miljoonaa tonnia, mikä on hieman vähemmän kuin vuotta aiemmin.

- Syksyllä näytti vielä siltä, että tavaraliikenne vähentyisi enemmänkin, mutta marras-joulukuun tilanne oli hieman edellisvuotta parempi, kertoo insinööri Seppo Piironen Liikennevirastosta.

Ulkomaan vientiä oli n. 11 % vähemmän ja tuontia 11%  enemmän kuin viime vuonna.

Kotimaan liikenne romahti - se oli 69 % vähäisempää kuin vuotta aiemmin. Suurin muutos tapahtui raakamineraalien kuljetuksissa. Ulkomaan liikenteessä kivimurskeen vienti vähentyi Euroopan rakennusteollisuuden laskusuhdanteen seurauksena.

Matkustajaliikenne kasvoi

Saimaan kanavassa kulki viime vuonna yli 44 000 matkustajaa. Määrä on hieman suurempi kuin viime vuonna, jolloin matkustajia oli vajaat 43 000. Huviveneissä kulki yhteensä  n. 2300 matkustajaa, mikä on yli 600 enemmän kuin vuotta aiemmin.

Myös matkustaja-aluksissa kulki enemmän ihmisiä kuin vuonna 2011. Sen sijaan Suomen puolella risteilleiden määrä laski selvästi.

Suosittelemme