Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 8 vuotta vanha

Hyytävä NFL-trilleri Denverissä – legendan ura jatkuu vielä

Amerikkalaisen jalkapalloilun NFL-liigan eläviin legendoihin lukeutuva Ray Lewis jahtaa edelleen uransa toista Super Bowl -voittoa. Lewisin johtama Baltimore Ravens taisteli sillasta tiensä käsittämättömän voittoon Denver Broncosista pudotuspeleissä.

Ray Lewis Baltimore Ravens NFL
Ray Lewisin toivo toisesta NFL-mestaruudesta elää. Kuva: EPA
Antti Ennekari
Avaa Yle-sovelluksessa

NFL:n pudotuspelien toinen kierros käynnistyi hyisessä säässä Denverissä, jossa kotijoukkue Broncos ja Baltimore Ravens taistelivat jatkoonpääsystä. Ottelu alkoi 10 asteen pakkasessa ja se näkyi molempien otteissa. Siitä huolimatta edessä oli kunnon trilleri.

Denver lähti otteluun ennakkosuosikkina, muun muassa sen takia, että joukkue oli levännyt viikon enemmän kuin Baltimore. Broncos aloittikin pisteidenteon, kun Trindon Holliday palautti lentopotkun 90 jaardin touchdowniin. Baltimore kuitenkin kuittasi nopeasti - lähes yhtä komeasti - pelinrakentaja Joe Flaccon löytäessä pitkällä syötöllään Torrey Smithin. Tuloksena oli 59 jaardin td.

Tästä eteenpäin ottelu oli yhtä pistejuhlaa. Taukoon mennessä molemmat tekivät vielä kaksi maalia, ja tilanne oli puolivälissä kutkuttavan jännittävä 21-21.

Alussa lentopotkun td:ksi palauttanut Holliday jatkoi tauon jälkeen siitä mihin oli jäänyt. Upea 104 jaardin touchdown-juoksu heti toisen puoliajan aloituspotkusta johdatti Denverin jälleen kuskin paikalle. Sillä Broncos pysyikin aina siihen asti, kunnes pelikellossa oli vain puoli minuuttia. Kotiyleisön jo osittain juhliessa voittoa, Baltimore iski. Flaccon syöttö näytti siltä, että Denver-puolustus pääsee helposti väliin, mutta mitä vielä. Jacoby Jones koppasi pallon ja juoksi 70 jaardin touchdownin – tilanne 35-35.

Baltimore pääsi aloittamaan jatkoajan ja pääsi jo Denverin kenttäpuoliskon 40 jaardin tuntumaan, kunnes keinot loppuivat kesken. Edessä oli lentopotku ja pallo Denverille. Kotijoukkue ei kuitenkaan pystynyt vastaamaan, vaan joutui luopumaan pallosta. Kissa-hiiri -leikki jatkui, kun vieraat tuhrivat tilaisuutensa, mutta sitten tapahtui jotain harvinaista. Denverin pelinrakentaja Peyton Manning teki hänelle harvinaisen hätäisen ratkaisun ja Baltimore teki syötönkatkon. Hetken kuluttua potkaisija Justin Tucker päästi joukkueensa piinasta kiskaisemalla 47 jaardin maalin ja peli oli ohi – 38-35 Ravensille.

Hyytävän trillerin jatkoksi Baltimore kohtaa ensi viikolla joko New England Patriotsin tai Houston Texansin AFC-konferenssin mestaruusottelussa, tai toisin sanoen liigan välierissä.

Ravensin voitto tarkoittaa samalla sitä, että legendaarisen Ray Lewisin ura jatkuu vielä ainakin viikon verran. NFL:n kenties kaikkien aikojen paras ”Middle Linebacker”, eli puolustuksen tukimies Lewis päättää 17 vuotta kestäneen uransa tähän kauteen.

Lewisin ojentajalihas repeytyi kauden alussa ja monet arvioivat hänen uransa jo olevan ohi, mutta ikuisena taistelijana tunnettu Lewis palasi viikko sitten pudotuspeleihin ja on ollut sekä henkisesti että fyysisesti joukkueensa johtohahmo jälleen kerran. Denver-ottelussa Lewis esitti toistakymmentä taklausta.

Suosittelemme