Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 8 vuotta vanha

Tamminen haukkui pelaajansa - "Nyt on banaani otsassa"

Yllätystappio HCK:lle suututti TUTO-päävalmentaja Juhani Tammisen totaalisesti. Hän otti pelaajien alisuorittamisesta osan myös omaan piikkiinsä.

Juhani Tamminen kuvassa
Juhani Tamminen. (Arkistokuva) Kuva: Yle
Ilkka Palomäki
Avaa Yle-sovelluksessa

TUTO Hockey kärsi kotikaukalossaan shokkitappion, kun jääkiekon Mestiksen sarjajumbo HCK kävi hakemassa 4-3-voiton. TUTOn päävalmentaja Juhani Tamminen ei hevillä tappiota niellyt.

- Kerroin pelin jälkeen meidän veljillemme, että minulla ei ole mitään sanottavaa, mutta aamulla kello kymmenen on. Minulla on tämä koutsisopimus, joka tarkoittaa, että minulla ei ole virka-aikaa. Olen yön töissä, ja videojätkäni tekee saman homman. Minun duunini alkoi tästä hetkestä, Tamminen valotti.

Kun Tammiselta kysyttiin pelin jälkeisessä lehdistötilaisuudessa, menikö valmistautumisessa jokin pieleen, konkariluotsi otti pelaajien vastuun esille - ja otti samalla pienen osan omaan piikkiinsä.

- Peli on aina symboli valmistautumiselle. Valmistautuminen on minun päässäni neliosainen prosessi; se on fyysinen, tekninen, taktinen ja mentaalinen. Tein yhden ison virheen itse, kun lähdin 139 yhteisharjoituksen ja 37 valmistetun pelin jälkeen yhteistyökumppanin pyynnöstä Urheilugaalaan ja jätin viimeisen, tärkeimmän viimeistelyharjoituksen Ortiolle (apuvalmentaja Kai), Tamminen aloitti.

- Jotta ei tule epäselvyyksiä, tämä ei ole Ortion vika, vaan noiden pelaajien. Se on kasvuprosessi. Kyky ja lahjakkuus saattavat viedä huipun tuntumaan - oli sarja tai bisnes mikä tahansa. Sitten vaaditaan luonnetta ja kunnianhimoa siellä pysymiseen. En ole menettänyt joukkueen kanssa uskoani.

”Loppuu s*atana vaimonkin fyrkat”

Tamminen kutsui myös median seuraamaan aamukymmeneltä ”miten ammattikoutsi purkaa tällaisen pelin”. Sitten hän intoutui tutun värikkääseen verbaaliseen tykitykseen.

- Seinällä lukee, että koutsi vastaa kokonaisuudesta ja pelaajat vastaavat yhdestä asiasta - omasta suorituksestaan. Teen yön töitä ja tulen aamulla kysymään pelaajilta, mikä oli heidän panoksensa tänään siinä roolissa, mikä itse kullekin on räätälöity. Jos joku vielä hiukan vikisee, kysyn, onko täällä olosuhteet tai tunnelma huonoja, Tamminen tykitti.

- Jos jollain on pienikin vikinä siellä, tulen kertomaan, että sen verran olen tätä kiekkotellusta reissannut, että järjissään olevia tulevia superorganisaatioita on hlvetin vähän. Pelaajia ja valmentajia, vttu, täällä on pilvin pimein. Jos jonkun talvirenkaat ovat huonot, menköön sellaiseen firmaan, missä hoidetaan talvirenkaat kuntoon. Täällä pyritään voittamaan pelit.

- Nyt on sellainen banaani otsassa, etten viitsi sen enempää. Samikin (HCK:n päävalmentaja Ranta) tuntee tämän sakkomaailman. Loppuu s*atana vaimonkin fyrkat - omat ovat loppuneet jo aikaa sitten, Tamminen murjaisi viitaten kauden aiempiin sakkotuomioihinsa.

Katso Tammisen tykitys YouTubesta

Suosittelemme sinulle