Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 10 vuotta vanha

Kanadan uusissa seteleissä on norjalainen vaahteranlehti

Kasvitieteilijöiden mukaan norjalaisessa vaahteranlehdessä on viisi lohkoa ja sen kärjet ovat lankamaiset, kun taas kanadalaisen sokerivaahteran lehdissä on vain kolme lohkoa ja kärjet ovat paksummat.

Kuva Kanadan 20 dollarin setelistä.
Kuva: Bank of Canada
Annette Blencowe
Avaa Yle-sovelluksessa

Kasvitieteilijöiden mukaan Kanadan uusissa seteleissä oleva vaahteranlehti on norjalaisesta vaahterasta.

Kanada otti marraskuussa käyttöön uudet, muoviset 20, 50 ja 100 dollarin setelit. Seteleihin on painettu Kanadan symboliksi muodostunut vaahteranlehti. Asiantuntijoiden mukaan kyseistä vaahteraa ei kuitenkaan esiinny Kanadassa vaan Norjassa.

- Se on kansallinen symbolimme! On uskomatonta, että me jatkuvasti teemme virheitä sen kanssa, sanoi Ottawan yliopiston professori Julian Starr kanadalaiselle televisiokanava CTV:lle.

Starrin ja muiden kasvitieteilijöiden mukaan norjalaisessa vaahteranlehdessä on viisi lohkoa ja sen kärjet ovat lankamaiset, kun taas kanadalaisen sokerivaahteran lehdissä on vain kolme lohkoa eivätkä sen kärjet ovat paksummat.

Kanadan keskuspankki puolustautui sanomalla, että seteleissä oleva vaahteranlehti ei ole norjalainen, vaan tyylitelty kanadalainen vaahteranlehti. Pankin mukaan lehti ei edusta mitään tiettyä puulajia.

Suosittelemme