Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 8 vuotta vanha

Tommi Mäkinen rallin Hall of Fameen

Rallitähtien kunniagalleriassa on nyt yhteensä 11 jäsentä. Tommi Mäkinen, Björn Waldegård ja Andrew Cowan ovat joukon tuoreet lisäykset.

Tommi Mäkinen
Kuva: Niina Ryyppö
Ossi Saarinen
Avaa Yle-sovelluksessa

Ralliautoilun kansainväliseen Hall of Fameen on nimetty kolme uutta jäsentä, jotka ovat Tommi Mäkinen, Björn Waldegård ja Andrew Cowan.

Tommi Mäkinen voitti rallin maailmanmestaruuden neljä kertaa peräkkäin vuosina 1996-1999. Hän saavutti MM-osakilpailuissa aikoinaan ennätykselliset 24 voittoa.

Björn Waldegård on rallin ensimmäinen maailmanmestari vuodelta 1979, mutta jo sitä ennen hän oli ehtinyt kerätä vaikuttavan listan voittoja kaikkein arvostetuimmista ralleista.

Andrew Cowanin ura rallin huipputasolla kesti yli 40 vuotta. Hän palveli pitkään Rootes-yhtymää sen tehdaskuljettajana, miltä ajalta maineikkaimpana saavutuksena muistetaan voitto 16 000 kilometrin mittaisessa Lontoo-Sydney maratonrallissa 1968.

Ennen kolmikkoa rallitähtien galleriaan on sen kolmen toimintavuoden aikana ehditty nimittää Erik Carlsson, Paddy Hopkirk, Rauno Aaltonen, Timo Mäkinen, Walter Röhrl, Hannu Mikkola, Michele Mouton ja Carlos Sainz.

Suosittelemme sinulle