Hyppää sisältöön

Olli Huttunen soimaa Vaasan päättäjiä

Vaasan Palloseuran päävalmentaja ihmettelee, miksi kaupunginvaltuusto ei pysty tekemään päätöstä jalkapallostadionin nurmesta, vaikka tietoa päätöksen tueksi on tarjolla runsaasti.

Olli Huttunen.
Olli Huttunen. Kuva: Yle / Samu Lehtonen
Tuomo Rintamaa

Vaasan kaupunginvaltuusto päätti maanantaisessa kokouksessaan laittaa kysymyksen jalkapallostadionin nurmesta pöydälle. Asia ratkesi äänin 26-17.

- Valtuustossa on ihmisiä, jotka on valittu sinne tekemään päätöksiä. Heillä on ollut riittävästi tietoa päätöksen tueksi, ihmetyttää että päätöstä ei saada aikaan vaan siirretään vastuuta, Olli Huttunen jyrähtää. 

Kaupunginhallitus on aikaisemmin päättänyt säilyttää kentän pinnoitteen luonnonnurmena. Tekninen toimi on asettunut tekonurmen kannalle. 

Huttunen kannattaa tekonurmea

- Asetelma on se, että me tarvitsemme Hietalahteen uuden tekonurmen. Ne ovat nykyään hyvälaatuisia ja se mahdollistaa meille lähes ympärivuotisen käytön, sekä junioreiden ja piirin joukkueiden käytön. Ilmeisesti joku osapuoli ajaa sellaista vaihtoehtoa, että nykyinen nurmi säilyisi ja sehän olisi täysi katastrofi. Nykyinen nurmi on aikansa elänyt. Se täytyisi uusia täysin, salaojia ja lämmitystä myöden. Se tulee joka tapauksessa maksamaan, Huttunen jatkaa.

- Minä ajattelen seuran kannalta asioita, missä me harjoitellaan ja pelataan. Viime vuonna huhti-toukokuussa emme pystyneet harjoittelemaan Hietalahdessa kertaakaan. Kesäkuun alusta lokakuun loppuun harjoittelimme siellä 24 kertaa. Syyskuussa kenttä oli käyttökiellossa, koska se oli niin vetinen. Ei liigajoukkue voi tällaisella kentällä elää, Huttunen päättää.

Asiaa käsitellään jälleen seuraavassa kaupunginvaltuuston kokouksessa.

Suosittelemme sinulle