Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 10 vuotta vanha

Suomi pohtii kaivososaamisen viemistä Myanmariin

Suomi valmistautuu aloittamaan kahdenvälisen kehitysyhteistyön Myanmarin kanssa maan demokratiakehityksen vauhdittamiseksi. Kehitysministeri Heidi Hautala tapasi demokratiaikoni Aung San Suu Kyin vieraillessaan maassa.

Avaa Yle-sovelluksessa

Heidi Hautalan mukaan Suomella voi olla annettavaa Myanmarille esimerkiksi kaivosteollisuuden kehittämisessä. Luonnonvarojen hallinnan saralla on paljon tehtävää.

- Myanmar, kuten monet muutkin maat, tulee hyötymään kaivannaisvaroistaan, mikäli asiaa hoidetaan viisaasti, Hautala sanoi tiedotusvälineille Myanmarin uudessa pääkaupungissa Naypyidaw'ssa.

Tarvitsemme etenkin neuvottelemisen ja kompromissien kulttuuria

Aung San Suu Kyi

Hautala tapasi eilen maanantaina oppositiojohtaja Aung San Suu Kyin ja maan presidentin Thein Seinin. Hautala keskusteli hallinnon läpinäkyvyydestä ja uudistuksista.

- Tarvitsemme etenkin neuvottelemisen ja kompromissien kulttuuria. Tätä meillä ei ole ollut pitkään aikaan. Diktatuurissa neuvotteluja ei käydä eikä kompromisseista ole kuultukaan, Suu Kyi sanoi tapaamisen yhteydessä järjestetyssä tiedotustilaisuudessa.

Demokratiauudistusten myötä ulkomaisten arvovieraiden virta Myanmariin on vilkastunut huomattavasti. EU päättänee Myanmarin vastaisten talouspakotteiden pysyvästä purkamisesta huhtikuussa.

Suosittelemme