Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 10 vuotta vanha

Vanhemmat palasivat päiväksi pulpettiin

Tampereen kupeessa Pirkkalassa yläkoululaisten vanhemmat tekivät leikkuulautaa ja opiskelivat historiaa. Opettaja antoi vanhemmille tiukan kotiläksyn.

Opettaja neuvoo naista puukäsityöluokassa
Kuva: Antti Eintola / Yle
Ulla Meriläinen
Avaa Yle-sovelluksessa

Pirkkalan yläkoululaisten vanhempien koulupäivä alkoi käsityötunnilla. Johanna Haaviston edellisestä käsityötunnista oli vierähtänyt jo yli 20 vuotta.

Oli kiva kokeilla, muistaako enää, mitä yläasteella on tullut opiskeltua.

Johanna Haavisto

- Oli kiva kokeilla, muistaako enää, mitä yläasteella on tullut opiskeltua. Nyt on tullut todettua, että ei hirveästi muista, Haavisto sanoi.

Kasvatusvastuu kotona

Käsityö- ja ruokatunnin jälkeen lukujärjestyksessä oli historiaa. Opettajan kotiläksy vanhemmille oli tiukka.

- Pitäkää kasvatusvastuu siellä kotona. Älkää siirtäkö sitä meille tänne kouluun, koska meidän aikamme ei riitä siihen, sanoi lehtori Leena Työläjärvi.

Pirkkalassa 7-luokkalaisten ja heidän vanhempiensa vaihtopäivällä on jo kymmenen vuoden perinne. Muualla Suomessa vaihtopäivä on harvinainen.

- Tämä on hyvä tapa monipuolistaa kodin ja koulun yhteistyötä ja jakaa koteihin tietoa nykypäivän koulumaailmasta, sanoi rehtorin viransijainen Jarkko Hovilainen.

Lapset siivosivat kotia

Kun vanhemmat ahersivat koulussa, heidän lapsensa tekivät vanhempien askareita kotona.

- On mukavaa, että saa olla kotona. Minun pitää kyllä siivota ja kaikkea, mutta ainakin saan nukkua pitkään, sanoi Aurora Majuri.

Suosittelemme