Hyppää sisältöön

Yemen Postin päätoimittaja: Jemenin hallituksella jo melko varma tieto siepattujen olinpaikasta

Joulun alla Jemenissä siepatun suomalaispariskunnan vapautuksesta on virinnyt uusia toiveita. Jemeniläisen lehdistön mukaan maan viranomaiset ovat saaneet yhteyden oletettuihin sieppaajiin. Heidän tarkoista vaatimuksistaan ei kuitenkaan ole tietoja.

Jukka Palmen

Jemenin pääkaupungissa Sanaassa joulukuussa siepatun pariskunnan olinpaikka on tähän asti ollut epäselvä. Yemen Post -lehden päätoimittajan Hakim Almasmarin mukaan maan hallituksella on asiasta nyt jo melko selvä käsitys:

- Siepattuja pidetään ilmeisesti Keski-Jemenin vuoristossa Sanaasta kaakkoon. Paikallinen kuvernööri on vahvistanut tiedon, jonka mukaan maakunnassa on länsimaalaisia vankina.

Tämä ei varmuudella tarkoita suomalaisia, sillä alueella on aiemmin siepattu muita eurooppalaisia, muun muassa sveitsiläisiä.

Almasmarin mukaan myös suomalaiset diplomaatit ovat melko varmoja siitä, että sieppauksen takana on islamistiryhmä al-Qaida.

Sieppaajien vaatimuksista ei edelleenkään ole tarkkaa tietoa. Usein sieppaajat vaativat sekä rahaa että vangittujen tovereittensa vapauttamista.

Almasmarin mukaan Jemenin hallitus ei suostu suoriin neuvotteluihin al-Qaidan kanssa, vaan vaatii kaikkien panttivankien vapauttamista.

Jemenin hallituksen arvellaan myös valmistelevan sotilaallista iskua sieppaajia vastaan, jos välikäsien kautta käytävät neuvottelut ajautuvat umpikujaan.

Tällainen hyökkäys saattaisi panttivangit suureen vaaraan. Almasmarin mukaan Jemenin hallitus ei kuitenkaan voi pitkittää sieppausta loputtomiin.

- On totta, että hyökkäyksessä olisi paljon riskejä. Mutta sieppauksen pitkittäminen vain vahvistaa al-Qaidaa ja tätä Jemenin hallitus ei voi sallia, Yemen Post -lehden päätoimittaja Hakim Almasmari sanoo.

Suosittelemme sinulle