Hyppää sisältöön

Kyllönen: Nelostien parannus seuraavan hallituksen vastuulla

Liikenneministeri Merja Kyllösen mukaan Nelostien Kemin ja Oulun välisen osuuden kehittäminen on seuraavan hallituksen vastuulla. Tässä vaiheessa ministeri peräänkuuluttaa liikenteessä olevilta kaasujalan löysäämistä ja malttia.

Jarno Tiihonen

Nelostien Kemin ja Oulun välistä parannusta on odotettu kuin nousevaa kuuta. Välillä tilanne on vaikuttanut lupaavalta, mutta käteen on jäänyt pelkkää pettymystä.

Ennen Merja Kyllösen valintaa liikenneministeriksi tehdyn liikennepoliittisen selonteon mukaan välille olisi aloitettu lisäkaistojen rakentaminen ensi vuonna. Pohjanmaan ELY-keskus esitti ykköshankkeeksi Haukiputaan ja Simon välisen tieosuuden parannuksen, mutta viime kevään kehysriihessä rahaa löytyi sen sijaan Oulu-Kajaani välille ja Rovaniemelle.

Jokainen haluaisi omalle alueelleen liikennehankkeen ja jokainen hanke on tärkeä.

Merja Kyllönen

- Haimme mahdollisimman laaja-alaista hyötyä kahden maakunnan välillä ja sen lisäksi Lappi sai omansa. Jokainen haluaisi omalle alueelleen liikennehankkeen ja jokainen hanke on tärkeä. Meillä oli 8 miljardin lista, mistä karsimme 1,3 miljardin hankelistan. Oli vähän jaettavaa ja paljon jakajia. Sillä päädyttiin tähän lopputulemaan, Kyllänen perustelee.

Tieosuus löytyy kakkoskorista

Viimeisimmässä liikennepoliittisessa selonteossa Kemi-Oulu väli on kakkoskorissa eli se voi toteutua vuoden 2016 jälkeen. Ministeri Kyllösen mukaan toteutuksesta päättää seuraava hallitus.

- Siitä päättää seuraava hallitus. Itse en pysty sanomaan toisen hallituksen päähän mitään. Toivon tietysti, että ydinverkon vaatimuksia noudatetaan, kun ne on yhteisesti allekirjoitettu, Kyllönen toivoo.

Kaasujalkaa kevennettävä

Ministeri Kyllösen mukaan ruuhkahuippujen aikaan liikenteessä olevien täytyy tyytyä ajamaan hiljempaa.

- Ennen kuin tienpätkät ovat kunnossa, ihmisiltä vaaditaan malttia ja toisten huomioimista sekä sitä, että löysätään kaasujalkaa varsinkin talvisella kelillä. Tänä päivänä voi kysyä, mihin ihmisillä on kauhea kiire, ministeri pohtii.

Suosittelemme sinulle