Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 10 vuotta vanha

Kudo villasukat - lämmitä lähimmäistä

Yle Pohjanmaa haastaa helmikuun aikana käsityötaitoisia kutomaan villasukkia. Komeimmat sukat palkitaan ja kaikki sukat lahjoitetaan pakolais- ja lastenkotityöhön.

Villasukkia.
Kuva: YLE / Sari Toivonen
Elina Niemistö
Avaa Yle-sovelluksessa

Yle Pohjanmaa haluaa tuoda lämpöä pakkasen puraisemiin talvipäiviin. Helmikuun ajan kerätään yleisön kutomia villasukkia, joista valitaan komeimmat pohjalaissukat äänestämällä maaliskuun alussa. Villasukat lahjoitetaan kilpailun jälkeen Seinäjoella pakolaistyöhön ja Vaasassa lastenkotityöhön.

- Haastamme teidät kutomaan villasukkia tuomaan lämpöä ja hyvää mieltä, toteaa idean äiti toimittaja Johanna Manu. Tempauksen yhteistyökumppaneita ovat Lions Club Seinäjoki/Aalto sekä Lions Vaasa Meri, jotka ovat valinneet auttamiskohteet.

Neulomisaikaa on helmikuun ajan ja sukkalähetys tulisi toimittaa 28.2.2013 mennessä alla ilmoitettaviin osoitteisiin. Sukat voi joko lähettää tai toimittaa myös henkilökohtaisesti toimitukseen. Sukkiin tulee liittää nimi ja yhteystiedot (vaikka sukan sisälle sujautettuna), mikäli haluaa olla mukana myös kilpailussa.

Kymmenen komeinta sukkaparia laitetaan Yle Pohjanmaan kotisivulle esille, missä tapahtuu äänestäminen maaliskuun alussa. Eniten ääniä saaneen sukkaparin neuloja palkitaan.

Yle Pohjanmaa seuraa projektin etenemistä kotisivuillaan, lähetyksessä, Facebookissa ja Twitterissä.

Suosittelemme