Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 10 vuotta vanha

Palanut kemikaalirekka saatiin sammumaan hiekalla

Sammutustyöt kestivät lopulta lähes neljä tuntia. Toisin kuin aluksi kerrottiin, palosta ei syntynyt vaarallista rikkidioksidia.

Kartta
Kuva: Yle Uutisgrafiikka
Yle Uutiset
Avaa Yle-sovelluksessa

Jauhemaista kemikaalia kuljettanut rekka on saatu sammutettua Raumalla. Pelastuslaitos onnistui sammuttamaan puoliperävaunun kontin lopulta hiekalla iltakahdeksan aikaan.

Natriumditioniitti-kemikaalia kuljettanut puoliperävaunu syttyi tuleen Unajantiellä sijaitsevalla ABC-huoltoasemalla hieman kello 16:n jälkeen, kun paperin valkaisuun käytettävä aine pääsi reagoimaan ilman kosteuden kanssa. Palon aiheutti kemikaalin kuljetukseen tarkoitetun säiliön tiivistevika.

Päivystävän palomestarin mukaan palavasta natriumditioniitista voi syntyä myrkyllistä vetykaasua ja rikkidioksidia.

Palokunta sai palon hallintaan lopulta hiekan avulla. Sammuttamista hankaloitti se, että paloa ei saatu taltutettua kuin tukahduttamalla. Sammuttamisen jälkeen natriumditioniitti-lasti kuljetettiin asianmukaiseen säiliöön kaatopaikalle.

Natriumditioniittia kuljettanut rekka oli tulossa Kiinasta päämääränään Ruotsi. Rekan oli tarkoitus Rauman satamasta suunnata Naantaliin, josta se olisi lautalla lähtenyt kohti länsinaapuria.

Suosittelemme sinulle