Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 10 vuotta vanha

Ruotsin kokoomus haluaa rajoittaa maahanmuuttoa

Ruotsissa maahanmuuttajien määrä on nousemassa tärkeäksi kysymykseksi seuraavissa vaaleissa. Ruotsin kokoomus alkaa etsiä keinoja maahanmuuttajien ja pakolaisten määrän supistamiseen.

Yrjö Kokkonen
Avaa Yle-sovelluksessa

Ruotsin kokoomus haluaa rajoittaa maahanmuuttoa niin siirtolaisten kuin pakolaistenkin osalta, kertoo Dagens Nyheter -sanomalehti. Kokoomuslainen maahanmuuttoministeri pitää Ruotsiin tulevaa ulkomaalaisvirtaa kestämättömänä.

Kokoomus on perustanut työryhmän, jonka tehtävänä on muotoilla seuraavia vaaleja varten puolueen uusi maahanmuuttopolitiikka. Työryhmän puheenjohtaja on maahanmuuttoministeri Tobias Billström.

Puolue kiinnittää erityisesti huomiota siihen, että Ruotsiin tulee runsaasti sellaisten maahanmuuttajien perheenjäseniä, joiden ainoa tulonlähde on kunnallinen toimeentulotuki. Nykyisessä maahanmuuttolaissa mainittu toimeentulovaatimus ei käytännössä toimi, arvioi Billström lehden haastattelussa.

Kun laki aikoinaan laadittiin, kokoomus vaati tiukempia toimeentulon ehtoja. Puolue perääntyi kuitenkin vaatimuksestaan, jotta hallitus pääsi yksimielisyyteen. Nyt tiukemmat toimeentulon ehdot nostetaan taas esille.

Kokoomus painottaa, että puolue haluaa säilyttää humaanin ja oikeudenmukaisen pakolaispolitiikan. Pakolaisina maahan tulevien määrää halutaan silti vähentää.

Ruotsi ottaa EU-maista kolmanneksi eniten pakolaisia. Vain Saksaan ja Ranskaan tulee enemmän pakolaisia.

Ruotsin maahanmuuttoviranomaisten mukaan Ruotsiin on muuttanut viime aikoina vuosittain noin 100 000 ihmistä. Samaan aikaan tosin Ruotsista on muuttanut pois lähes 50 000 ihmistä.

Suosittelemme