Hyppää sisältöön

Tyynenmeren saarille annettu tsunamivaroitus peruttiin

Varoitus annettiin sen jälkeen, kun merellä noin 350 kilometriä Salomonsaarista itään sattui voimakas maanjäristys. Ainakin neljä ihmistä kuoli Salomonsaarilla.

Maanjäristys sattui Salomonsaarten itäpuolella. Kuva: Yle Uutisgrafiikka
Jussi Nurminen

Tyynenmeren saarille maanjäristyksen jälkeen annettu tsunamivaroitus on peruttu. Varoitus annettiin sen jälkeen, kun merellä noin 350 kilometriä Salomonsaarista itään oli sattunut maanjäristys, joka oli magnitudiltaan kahdeksan.

Järistyksen keskus oli alle kuuden kilometrin syvyydessä, eli hyvin lähellä maanpintaa. Alueella havaittiin myös kaksi voimakasta jälkijäristystä.

Salomonsaarille rantautui maanjäristyksen jälkeen noin metrin korkuinen tsunamiaalto, ja noin 50 kotia vaurioitui. Uutistoimisto AP:n haastatteleman poliisipäällikkö John Lansleyn mukaan ainakin neljä ihmistä kuoli Salomonsaarilla, mutta uhreja saattaa olla enemmänkin. Paikallisen sairaalan mukaan kuolleita on ainakin viisi ja loukkaantuneita kolme, kertoo uutistoimisto AFP.

Tyynenmeren tsunamivaroituskeskuksen mukaan Vanuatulla ja Uudessa-Kaledoniassa havaittiin vain pieniä aaltoja. Muilla saarilla vedenpinta saattaa hieman nousta.

Suosittelemme sinulle