Hyppää sisältöön

Markku Pölönen tuo itäisen junamatkan teatterilavalle

Junamatkasta Helsingistä Joensuuhun kehkeytyy sketsejä, laulua ja tanssia. Kontiolahtelainen Markku Pölönen on ohjannut ja käsikirjoittanut revyyn, jossa kuullaan uutta musiikkia muun muassa Kai Hyttisen sävellyskynästä.

Kohtaus Kiskot itää -revyystä.
Kuva: Henna Middeke
Janne Ahjopalo

Kontiolahtelainen Markku Pölönen tuo Joensuun kaupunginteatterin näyttämölle junamatkan Helsingistä Joensuuhun.

- Junat ja juna-asemathan kätkee isoja tunteita. Juna-asemalla tavataan ja erotaan. Ravintolavaunu taas on sellainen, jossa ihmiset eivät useinkaan kerro, keitä he ovat. 1970-luvulla oli paljon sellaisia keskusteluja, jotka jäivät vain muutaman aseman välisiksi tuokioiksi. Sitten erottiin yhtä tuntemattomina kuin oli tavattu, luonnehtii Pölönen.

Junat ja juna-asemathan kätkee isoja tunteita.

Markku Pölönen

Markku Pölönen on ohjannut ja käsikirjoittanut _Kiskot itää _-revyyn, jossa kuullaan muun muassa Kai "Kuju" Hyttisen säveltämää uutta musiikkia.

- Esimerkiksi säveltäminen käy vähän niinkuin Toivo Kärjellä. Jos minä lähetän Kujulle tekstin tänään iltapäivällä, niin huomenna iltapäivällä Kujulta tulee sama kappale sävellettynä, sovitettuna ja laulettuna äänitiedostona valmiiksi miksattuna. Kertoo siitä ammattitaidosta kyllä jotakin, kehuu Pölönen.

Kiskot itää -revyyn kantaesitys on suurella näyttämöllä lauantaina 9. helmikuuta.

Suosittelemme sinulle