Hyppää sisältöön

Puutarhasnobit armahtivat puutarhatontut Britanniassa

Chelsean kukkanäyttelyssä esitellään puutarhatonttuja ensimmäisen kerran sataan vuoteen.

Kuninkaallisen puutarhanhoitoyhdistyksen järjestämä Chelsean kukkanäyttely viettää satavuotisjuhlaa tänä vuonna.
Jussi Nurminen

Puutarhatontut ovat viimein saaneet armahduksen Britannian puutarhasnobeilta. Puutarha-alan vuotuinen suurtapahtuma Chelsean kukkanäyttely on päättänyt sallia puutarhatonttujen esittelyn muiden puutarhaesineiden joukossa, kertoo Mail on Sunday -lehti.

Taphtuman järjestävä Royal Horticultural Society eli Kuninkaallinen puutarhanhoitoyhdistys on päättänyt antaa tontuille armon Chelsean kukkanäyttelyn satavuotisjuhlavuonna. Aiemmin puutarhatontut ovat olleet näyttelyssä ankarasti kiellettyjä.

Kuninkaalliseen puutarhanhoitoyhdistykseen on vuosien mittaan vedottu turhaan piippalakkisten puutarhakoristeiden sallimiseksi muun muassa järjestämällä mielenosoituksia.

Yhdistyksen pääjohtajan mukaan nyt tehty päätös tonttujen sallimisesta oli yksimielinen.

Puutarhatontut saivat armahduksen Britannian puutarhasnobeilta. Kuva: Martin Schutt / EPA

- On tärkeää osoittaa, että meilläkin on huumorintajua, emmekä ota itseämme liian vakavasti, pääjohtaja Sue Biggs perustelee päätöstä.

Toukokuussa järjestettävässä näyttelyssä vieraille, muun muassa kuningatar Elisabetille, esitellään yhteensä 150 puutarhatonttua. Näytteillä olevien tonttujen tuunaaminen annetaan julkkisten tehtäväksi. Muun muassa Downton Abbey -sarjan luonut Julian Fellowes saa suunnitella oman puutarhatontun.

Suosittelemme sinulle