Hyppää sisältöön

Suomalaismiekkailijat huippuvireessä Berliinissä - maailmanmestarille kyytiä

Kasper Roslander ja Teemu Seeve hätyyttelivät mitalisijoja Berliinissä. Matkalla taipui muun muassa maailmanmestari.

Kuva: Yle

Kasper Roslander ja Teemu Seeve onnistuivat mainiosti perinteisessä Weisser Bär -kalpamiekkailukisassa Berliinissä. Kumpikin jäi niukasti avoimen sarjan mitaliotteluista, mutta alle 23-vuotiaiden sarjassa Roslander oli hopealla ja Seeve pronssilla.

Kokonaiskisassa Roslander oli viides ja Seeve kahdeksas. Alexander Lahtinen oli lopputuloksissa 23:s ja Niko Vuorinen 40:s.

Helsinkiläistä Habdaa edustava Roslander eteni puolivälierään kaatamalla Lontoon olympialaisissa seitsemänneksi yltäneen ranskalaisen Yannick Borelin pistein 15-11. Borel, 24, on harvinaisen kova päänahka, sillä hänellä on komealla mertiittilistallaan muun muassa joukkueiden MM-kulta Ranskan väreissä.

Välieräpaikka jäi Roslanderilta vain yhden pisteen päähän, kun Ukrainan Anatoli Herey voitti taiston 15-14. Ukrainalainen on hallitseva alle 23-vuotiaiden Euroopan mestari.

Turkulaista TMÅF-seuraa edustava Teemu Seeve jäi niin ikään niukasti välierien ulkopuolelle. Euroopan nuorten rankingykkönen, Hollannin Tristan Tulen oli puolivälierässä parempi pistein 15-13.

259 miekkailijan kilpailussa voittajaksi otteli saksalainen konkari, Lontoon olympialaisten kahdeksikko Jörg Fiedler.

Suosittelemme sinulle