Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 10 vuotta vanha

Treeneissä mukavinta on kaikki!

Mikkelissä järjestetään kesäkuussa maailman suurin junioreiden lentopalloturnaus Power Cup. Yle Etelä-Savon kummijoukkue, Mikkelin Passareiden F-juniorit harjoittelee jo täysilllä Power Cup tähtäimessään.

Ketjuhippaa!
Ketjuhippaa harjoituksissa 6.5. Kuva: Sari Ursin / Yle
Sari Ursin
Avaa Yle-sovelluksessa

Mikkelin Passareiden F-juniorit aloittivat valmentajansa Mikko Korhosen opastuksella lentopallon harjoittelun nollasta vuosi sitten. Ryhmässä on parisenkymmentä tyttöä ja poikaa.

Yle Etelä-Savo seuraa junnujen matkaa kohti Power Cupia.  Harjoitukset ovat kerran viikossa maanantaisin ja kestävät puolitoista tuntia.

Lasten mielestä treeneissä on mukavinta kaikki, muun muassa telineet ja rekkitanko.

Lentopallosta lapset ovat omien sanojensa mukaan oppineet jo kaikki lyönnit. Iskulyönti on osan suosikki, kun siinä saa käyttää voimaa, mutta sormilyönnilläkin on omat kannattajansa. Kaikki harjoituksissa kävijät eivät ole vielä osallistuneet turnauksiin. 

Lasten mielestä turnauksissa on hauskaa, mutta välillä rankkaakin. Viimeksi kotiintuomisina oli voitto ja häviö.

- Ne, jotka turnauksissa haluavat käydä, käyvät, sanoo Mikko Korhonen.

Vanhemmat mukana

Lasten mukana harjoituksiin osallistuvat aktiivisesti myös vanhemmat.

- Lapset tykkäävät tästä todella paljon. Korhosen Mikko on entisiä työkavereitani ja sitä kautta kuulin kerhosta. Me tultiin vaan ovelle, eikä edes kysytty saako tulla. Koko ajan tänä vuonna porukkaan on tullut lisää aikuisia ja lapsia, kertoo Tuija Saukkonen.

Lapsetkin tykkäävät, kun vanhemmat ovat mukana. Tosin lasten mielestä aikuiset eivät osaa juttuja yhtä hyvin kuin he.

Lapset oppivat nopeasti

F-junnujen valmentaja Mikko Korhosen tarkoituksena on pitää monipuolisia harjoituksia, joissa on mukana voimistelua ja koordinaatiota.

- Niitä tarvitsee myöhemmin, pelasi sitten mitä lajia tahansa.  Aika paljon me täällä voimistellaan, roikutaan köysissä ja renkaissa ja kiipeillään.  Yllättävän nopeasti lapset oppivat kärrynpyöriä, tiikereitä ja kuperkeikkoja. Onneksi osa vanhemmistakin osaa välillä näyttää mitä pitää tehdä, naurahtaa Korhonen. 

Passareiden F-junioreiden porukasta Power Cupiin osallistuu kolme joukkuetta.

- Joukkueeseen kuuluu kolme pelaajaa, kaksi kentällä ja yksi vaihtopenkillä. Pelaajia vaihdetaan koko ajan kiertovaihdolla. Sääntöjen mukaan lentopallon saa ottaa kopiksi paitsi kolmas kosketus ei saa olla koppi. Pelissä pelataan kaksi erää viiteentoista pisteeseen.

- Power Cup on nuorille niin hieno tapahtuma, että se pitää kokea, hehkuttaa Mikko Korhonen. 

Suosittelemme sinulle