Hyppää sisältöön

Keskustan liikennejärjestelyt kaupunginhallituksen puitavaksi

Teknisen lautakunnan päätöksen Lahden keskustan liikennesuunnitelmien torppaamisesta koetaan olevan ristiriidassa kaupungin linjausten kanssa.

Kuva: YLE / Lahti
Yle Lahti

Lahden teknisen lautakunnan keskiviikkona sorvaama päätös keskustan liikennesuunnitelmien torppaamisesta menee kaupunginhallituksen käsittelyyn.

Toimialajohtaja Matti Kuronen kokee teknisen lautakunnan tekemän päätöksen keskustan kehittämisestä olevan ristiriidassa kaupungin strategian ja liikennepoliittisten linjausten kanssa.

Tekninen lautakunta linjasi muun muassa, että yksityisautoilun rajoittamisesta luovutaan tässä vaiheessa ja kävelypainotteisen keskustan suunnittelua siirretään.

Toimialajohtaja Kurosen mukaan Lahden keskustan kehittämisestä puuttuu tavoitteellisuus.

- Jos tällä valtuustokaudella ei paranneta katujen viihtyisyyttä eikä kerrota mitä halutaan, niin on vaikea ottaa mitään suuntaa. Nyt täytyy selvittää, mitä päätös tarkoittaa ja mitä valmistelijoilta odotetaan.

- Vai onko niin, että kaupungin tulevassa strategiassa keskustan kehittäminen ja ympäristöasiat olisivat isolla painoarvolla kuten tähän mennessä. Onko (teknisen lautakunnan) päätös vain pienen ryhmän linjaus vai heijastaako se koko valtuuston ja hallituksen kantaa? Sitä en vielä tiedä, Kuronen pohtii.

Suosittelemme sinulle