Hyppää sisältöön

Suora tilannekomedia on näyttelijälle tiukka paikka

Näyttelijä Taneli Mäkelä tuntee Tampereen maisemat Fakta homma -sarjan ajoilta. Nyt hän on palannut kaupunkiin Tampereen Teatterin Taide-näytelmän myötä. Mies näkyy myös kotikatsomoissa torstaisin Ylen TV2:n Kerran viikossa -sarjassa.

Taneli Mäkelä
Kuva: Päivi Solja / Yle
Päivi Solja

Tampereen Teatterin Taide-näytelmässä on kolme miestä: Taneli Mäkelän lisäksi lavalla nähdään teatterin omat näyttelijät Esa Latva-Äijö ja Ville Majamaa. Yazmina Rezan menestysnäytelmä on esitetty yli 30 maassa. Tampereen Teatteriin Taiteen on ohjannut Tommi Auvinen.

- Se on älyttömän hyvä näytelmä, sitä oli mukava harjoitella ja ihan mielettömän kiva esittää. Olen todella onneillinen, että pääsin mukaan. Harjoitusprosessi oli hedelmällinen ja hyvin etenevä - kiitos mainion työryhmän, Mäkelä kiittää.

Näyttelijä on kevään aikana mukana myös TV2:n uutuussarjassa Kerran viikossa. Tilannekomedia lähetetään suorana Pasilasta studioyleisön edessä joka torstai kello 21.

- Kyllä se aika tiukka paikka on. Suora lähetys sähköistää ilmapiirin ja ympäristön; se tuo siihen ihan omanlaisensa latauksen, jota on paha verrata mihinkään.

Muodin edelläkävijä Aulis

Taneli Mäkelä tutustui aikanaan Tampereeseen TV-kakkosen Fakta homma -sarjan teossa. Hän muistelee aikaa lämmöllä - ja haluaa nostaa sarjasta esiin erityisesti roolihahmonsa Aulis Kaakon roikkuvat housut.

- Aulis oli muotioraakkeli, jos ajattelee tämän päivän muotia. Niin nuorilla kuin aikuisilla, miehillä ja naisilla, kuuminta hottia tuntuvat olevan tuuman verran takapuolen vakoa paljastavat, roikkuvat housut. Siitä otan kyllä itselleni ihan surutta kunnian - on ilo seurata, kun oppi menee perille!

Mäkelä on jo neljänä kesänä ohjannut Helsingissä Uuden Iloisen Teatterin revyyn. Tänä vuonna hän on kuitenkin mukana vain näyttelijänä.

Aulis Kaakko oli muotioraakkeli.

Taneli Mäkelä

- Alunperin oli tarkoitus, että ohjaisin myös tämän ja olisin samanaikaisesti lavalla. Jouduin kuitenkin luopumaan ohjauksesta Taiteen, Kerran viikossa -sarjan ja vielä toisen tv-sarjan takia - kevät on aika hurja, eikä monessa paikassa voi olla yhtäaikaa.

Innokkaalle veneilijälle saaristossa liikkuminen on "rakas harrastus".

- Tänäkin kesänä on tarkoitus lomailla kunnolla - siitä olen pitänyt kiinni, ja se onnistuu nytkin.

Suosittelemme sinulle