Hyppää sisältöön

Katainen: Suden pitää pelätä ihmistä

Pääministerin mukaan sudenkaatolupiin on haettu viiden suden lisäystä.

Pääministeri Jyrki Kataisen (kok.) mielestä pihasusiongelmaan pitää pystyä puuttumaan. Kataisen mukaan susien pitää luontaisesti pelätä ihmistä eikä päinvastoin.

- Se selitys ei riitä, että susi ei ole käynyt ihmisen kimppuun sataan vuoteen, Katainen näpäytti Ylen Radion Suomen haastattelutunnilla.

Pääministeri sanoi ymmärtävänsä esimerkiksi pienten lasten vanhempien pelkoa siitä, että kesyyntynyt susi saattaisi käydä pienen lapsen kimppuun. Pääministeri kuitenkin tuomitsi susien luvattoman kaatamisen.

- Tämä pelko pitää ottaa kerta kaikkiaan vakavasti, mutta aivan yhtä lailla pitää vakavasti tuomita korpilaki, että ruvetaan tappamaan susia luvatta, Katainen jatkoi.

Kataisen mukaan susien kaatolupia myönnetään nykyään noin kymmenen vuodessa. Näiden lisäksi poronhoitoalueiden sisäpuolella on mahdollista myöntää lisää sudenkaatolupia.

Pääministerin mukaan kaatolupiin on nyt haettu viiden suden lisäystä.

Lisäksi poliisilla on oikeus suojata ihmisiä ja omaisuutta tekemällä susille tappomääräyksiä. Pääministerin mukaan poliisi on tehnyt yhteensä viisi tappomääräystä seitsemälle sudelle.

Suosittelemme sinulle