Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 10 vuotta vanha

Turussa hiihdetään hyvillä laduilla

Hiihtolomalaiset ovat saaneet aloittaa hiihtolomansa perinteiseen tapaan. Vaativista säistä huolimatta hiihtoladut ovat koko kaupungissa hyvässä kunnossa.

Mies hiihtää ladulla.
Kuva: Kalle Mäkelä / Yle
Kalle Mäkelä,
Paula Koskinen
Avaa Yle-sovelluksessa

Maanantaina alkanut hiihtoloma houkutteli ladulle runsaasti hiihtäjiä, jotka olivat tyytyväisiä latujen kuntoon.

– Täällä Impivaaran ja Nunnavuoren maastossa ladut ovat erinomaisessa kunnossa, säännöllisesti hiihtävä Jorma Ketola sanoo.

Turun kaupungin liikuntapaikkamestari Jukka Virtanen vahvistaa asian. Hänen mukaansa Turun hiihtoladut ovat hyvässä kunnossa ympäri kaupungin, vaikka keliolosuhteet ovatkin olleet haastavat. Etenkin alkuvuoden sateet ovat vaikeuttaneet yli sadan kilometrin pituisen latuverkoston kunnossapitoa huomattavasti.

– Talvi alkoi hyvin ja ladut oli helppo tehdä, kun lunta oli paljon. Sitten alkoivat vesikelit ja menetimme lähes kaikki lumet, Virtanen kertoo.

Valituksia tulee aina

Vaikka lunta toivotaankin, eivät ladut välttämättä ole kunnossa aivan välittömästi yöllisen lumisateen jälkeen.

– Kestää kahdesta kolmeen päivään, kun kierrämme kaikki reitit. Silloin aina joku joutuu odottamaan ja se saattaa aiheuttaa hieman negatiivista palautetta, Virtanen sanoo.

Jokatalvinen taistelu kävelijöiden ja hiihtäjien välillä jatkuu jälleen. Kaupunki kuitenkin toivoisi, että kävelijät pysyisivät poissa laduilta sen pienen hetken, kun Turussa on mahdollista hiihtää.

– Se on harmittava asia, mutta kyse on turvallisuudesta. Jos me osoittaisimme reitit kävelylle, niin meidän pitäisi suorittaa laduilla liukkaudentorjunta ja sitä ei hiihtoon voi yhdistää, Virtanen sanoo. 

Suosittelemme