Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 10 vuotta vanha

Kohuttu saarnaaja ei saa puhua Porissa

Keski-Porin seurakunta ei anna demoneista saarnanneen Pirkko Jalovaaran puhua seurakunnan tilaisuudessa maaliskuun alussa. Taustalla on aiheesta noussut kohu.

Keski-Porin kirkko talviasussaan.
Keski-Porin kirkko talviasussaan. Kuva: Tuuli Liekari / Yle
Antti Laakso
Avaa Yle-sovelluksessa

Keski-Porin seurakunta ei annan kohua herättäneen saarnaaja Pirkko Jalovaaran esiintyä iltatilaisuudessaan maaliskuun alussa. Rukousilta järjestetään, mutta puhujat hankitaan seurakunnan oman väen piiristä.

Keski-Porin kirkkoherra Kari Erkkola kertoo, että ratkaisuun päädyttiin tilaisuuden luonteen takia.

- Tarkoitus on, että ihmiset voivat tulla hakemaan rohkaisua elämäänsä. Kohun takia tilaisuuden luonne olisi muuttunut huomattavasti. Haluamme antaa ihmisille mahdollisuuden hakea apua, joten puhuja vaihtuu, Erkkola sanoo.

Tarkoitus on, että ihmiset voivat tulla hakemaan rohkaisua elämäänsä.

Keski-Porin seurakunnan kirkkoherra Kari Erkkola.

Pirkko Jalovaaran puheet nousivat esille maanantain MOT-ohjelmassa. Jalovaara sanoi muun muassa, että sairaudet johtuvat demoneista ja paranevat rukoilemalla. Lisäksi hän totesi lääkkeiden olevan paholaisen tie ihmiseen.

Useat mielenterveysalan toimijat ovat tuominneet Jalovaaran puheet vahingollisina. Myös kirkon piirissä useat piispat ovat arvioineet, että puheet eivät sovi kirkkoihin ja saattavat olla vahingollisia.

Useat seurakunnat peruivat kiertävänä saarnaajana toimivan Jalovaaran tilaisuuksia jo tiistaina. Myös Keski-Porin seurakunnan kirkkoherra Kari Erkkola totesi tiistaina, että hänen mielestään puheet demoneista ja lääkkeiden vahingollisuudesta kuulostavat pelottavilta.

Suosittelemme sinulle