Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 10 vuotta vanha

Seksilaulu kuumottaa kuulijan korvaa

Jyväskyläläinen Leena Pyylampi uskaltaa tarttua laulaen aiheisiin, joista voi olla kiusallista puhua.

Leena Pyylampi.
Kuva: Yle
YLE Keski-Suomi: Leena Pyylampi laulaa lemmestä
Leena Pyylampi kertoo Marika Paason haastattelussa lemmekkäiden laulujen taustoista. Kuva: Yle
Marika Paaso,
Heli Kaski
Avaa Yle-sovelluksessa

Aikuisen naisen seksuaalisuus, halu ja hellyydenkaipuu ovat edelleen aiheita, joista puhuminen ei välttämättä ole helppoa.

Ihmiset ovat pitäneet esityksistä, ne jotka ovat uskaltaneet tulla.

Leena Pyylampi

Aihepiiristä saatetaan vaieta tyystin tai yritetään lyödä asia leikiksi ja veistellään jotain pikkutuhmaa kuumista puumista.

Jyväskyläläinen laulaja-lauluntekijä Leena Pyylampi uskaltaa kuitenkin laulaa lemmestä rohkeasti ja rehdisti. Laulujen nimetkin sen kertovat: Pukki rakas, Seksuaalienergiaa, Valmiin viettely, Hyvin Naitu Nainen.

Suorat sanat

Hyvin Naitu Nainen-laulussa kajautetaan ilmoille suoraan, että Katsokaa minua! Tässä kulkee Hyvin Naitu Nainen.

Seksuaalienergiaa-laulun riimitkin pursuavat arkista riemua.

Mehumaija porisee, tiskivesi lorisee. Harja huiskii, puuro hautuu, pesukone purskuttaa. Riemukkaan viikonlopun jälkeen kotitaloutta pyörittää seksuaalienergia.

Eikä Köyhä nainen-kappaleessakaan jätetä mitään arvailujen varaan.

Minun ei tarvitse pihtailla. Minä annan kaikki heti.

Rehevyys riemastuttaa

Pyylampi on jo monta vuotta kiertänyt esittämässä lauluja ja runoja seksuaalipedagogi Tuija Jormakan kanssa. Sylin tarpeessa -dialogi on nyt myös levytetty otsikolla Silitä vielä - lauluja lemmen vuoristoradalta.

Suorien sanoitusten takaa löytyy Sirpa Hännisen runot.

- Runoissa teki vaikutuksen rehellisyys ja rehevyys. Niissä on sopivan kivaa satiiria, lämmintä herkkyyttä ja lämpöä ja toisissa myös ironiaa. Runot nauratti, itketti ja lohdutti ja liikutti tunteita laidasta laitaan. Ne oli niin omakohtaisia, että tuntui, että tuota minäkin kaipaan, kuvailee Pyylampi.

Pyylampi kertoo ihastuneensa ajatukseen, että nainenkin uskaltaa ilmaista halunsa. Aikuisen naisen seksuaalisuus kun on vielä jollakin tavalla tabu.

- Siitä voisi puhua rehellisesti ja realistisesti. Ihmiset ovat pitäneet esityksistä, ne jotka ovat uskaltaneet tulla. Joku on tosin sanonut, että kyllä välillä korvat kuumotti. On myös todettu, että ihanaa, että näistä uskalletaan puhua, kertoo Pyylampi ja toteaa, että kaikissa esityksissä on ollut yleisön joukossa myös miehiä.

Suosittelemme