Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 8 vuotta vanha

Kowalczyk nousee arvokkaaseen seuraan

Naisten hiihdon maailmancupia johtava Justyna Kowalczyk odottaa jo kauden päättymistä. Tuolloin puolalainen pääsee vihdoin kotiinsa ja lepäämään.

Justyna Kowalczyk
Justyna Kowalczyk Kuva: Tomi Hänninen
Anu Karttunen
Avaa Yle-sovelluksessa

Justyna Kowalczykin kausi on ollut kiireinen, sillä kolmea osakilpailua lukuun ottamatta hän on startannut maailmancupissa kaikille matkoille. Tämä näkyy myös hänen pistepussissaan, sillä Kowalczyk johtaa tällä hetkellä maailmancupin kokonaiskilpailua ylivoimaisesti. Toisena oleva Norjan Therese Johaug on häntä 581 pistettä perässä.

Kokonaiskilpailun kristallipallon voittaminen ei ollut Kowalczykille tämän kauden ykköstavoite, mutta todennäköinen neljäs kokonaiscupin voitto on silti erittäin tervetullut.

- Kokonaiskilpailun voittaminen on erittäin tärkeää minulle pitkän ja rankan kauden jälkeen. Voitto olisi minulle jo neljäs ja ainoastaan kaksi naista on voittanut niin monta kertaa, Jelena Välbe (5) ja Bente Skari (4). Pääsisin tähän joukkoon mukaan. Se on todella iso asia minulle, Kowalczyk kertoi.

"Perinteiseni on täydellistä"

Kowalczyk kärsi viime kaudella polvikivuista ja hän jäi kokonaiscupissa toiseksi. Kauden päätteeksi puolalaisen polvi leikattiin, ja se vaikutti myös tähän kauteen.

- Jalkaleikkauksen jälkeen en pystynyt harjoittelemaan kunnolla vapaata, joten keskityin perinteiseen ja se on täydellistä nyt, hän totesi ja sanoi myös kautensa olleen lähestulkoon täydellinen.

- MM-kisat eivät olleet niin hyvät minulle, sillä sain vain kolmellakympillä hopeaa. Se on tietysti suuri saavutus, mutta tavoittelin kultaa. Mutta minulla on kuitenkin Tour de Skin voitto ja todennäköisesti kokonaiskilpailun voitto. Tämä on ollut hyvä kausi.

Kowalczykillä on kautta jäljellä vielä 4-5 kisaa, riippuen siitä hiihtääkö hän Oslon 30 kilometrin kilpailun. Tämän jälkeen hän pääsee vihdoin lepäämään ja kotiinsa.

- Tärkeintä on levätä tämän kauden jälkeen ja uskon, että sen jälkeen harjoitteluni paranee, koska jalkani on taas kunnossa. Kauden jälkeen haluan vain mennä kotiin Puolaan perheeni luo. Olen ollut ainoastaan neljä päivää kotona tämän talven aikana, hän hymähti.

Suosittelemme sinulle