Hyppää sisältöön

Verkkopankkitunnuksilla voi varata lääkärin lapselle Vantaalla

Lastenlääkärille saa ajan Vantaalla jatkossa sähköisesti. Vanhemmat tunnistautuvat järjestelmään verkkopankkitunnuksin aikaa varatessaan. Ainutlaatuinen kokeilu tuo lapsille suunnatun hoidon kunnassa askeleen lähemmäs yksityisen hoidon joustavuutta.

Äiti kantaa sylissään kätensä loukannutta lasta.
Kuva: YLE Keski-Suomi / Joni Tammela
Tuomas Keränen

Vanhemmat voivat varata alle kuusivuotiaille lapsille ajan Koivukylän terveysasemalle tunnistautumalla ensin palveluun verkkopankkitunnuksin.

Vantaan terveyspalvelujohtaja, Timo Aronkytön mukaan lasten akuuttien vaivojen hoitoon pääsyä ei järjestetä missään muussa kunnassa samoin.

- Lasten palveluja haluttiin parantaa. Haluttiin tarjota vähän samanlainen palvelu kuin perheillä, joilla on vakuutus ja käyttävät yksityislääkärin palveluja.

Sähköinen ajanvaraus mahdollistaa helpon, joustavan ja nopean tavan saada lääkäriaika lapselle.

- Vanhemmat arvioivat hoidon tarpeen ja varaavat ajan. Ajat tulevat jaettavaksi edellisenä iltana. Jos lapsi paranee yössä ja hoitoa ei tarvita, voi ajan peruuttaa samasta paikasta, Aronkytö kertoo.

Jos kaikki ajat varataan loppuun, sairaalle lapselle saa apua normaaliin tapaan terveysaseman päiväpoliklinikalta.

Haluttiin tarjota samanlainen palvelu kuin perheillä, joilla on vakuutus ja käyttävät yksityislääkärin palveluja.

Timo Aronkytö

- Sielläkin lapset pääsevät usein jonon ohitse, koska ajatellaan, että lapsen odottaminen on raskaampaa kuin aikuisen. Kiireellisyys tietenkin arvioidaan aina tapauskohtaisesti.

Palvelu parantaa vantaalaisten palveluja

Sähköinen ajanvaraus ei ole silti viisasten kivi Vantaan taloushuoliin.

- Kokeilu ei säästä mitään. Lasten sähköinen ajanvarauksen takia tarvitsemme yhden lääkärin lisää. Idea tässä kuitekin on sama kuin pankkipalveluissa. Halutaan että kuntalaisten palvelut paranevat kokeilun avulla.

Kokeilusta pysyväksi mikäli tulokset hyviä

Sähkoinen ajanvarauskokeilu kestää tämän vuoden loppuun saakka. Mikäli kokeilusta saadaan hyviä tuloksia, on palvelua tarkoitus jatkaa myös tulevaisuudessa.

- Jos tämä palvelu koetaan hyväksi ja lapsiperheet saavat tästä tarvitsemaansa palvelua, niin varmasti tämä jatkuu, Vantaan terveyspalvelujohtaja Timo Aronkytö lupaa.

Suosittelemme sinulle