Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 10 vuotta vanha

Hautala pyysi anteeksi pimeän työn teettämistä

Kehitysministeri Heidi Hautala (vihr.) on teettänyt ns. pimeänä siivoustyötä. Lisäksi hän korjautti oven maksamatta työhön liittyviä työeläkemaksuja. Kataisen mukaan Hautala voi jatkaa työtään.

Kehitysministeri Heidi Hautala (vihr.) on teettänyt ns. pimeänä siivoustyötä. Lisäksi hän korjautti oven maksamatta työhön liittyviä työeläkemaksuja. Vihreiden puheenjohtaja Ville Niinistö (vihr.) kommentoi Hautalan tilannetta.
Jussi Salokorpi,
Ari Hakahuhta
Avaa Yle-sovelluksessa

Kehitysministeri Heidi Hautala on hallituksen kokouksessa pyytänyt anteeksi pimeän työn teettämistä.

Hautala sanoo pyytäneensä anteeksi sitä, että on aiheuttanut uskottavuusongelman harmaan talouden vastustamiselle. Hautala aikoo maksaa jälkikäteen työeläkemaksun siivoustyöstä.

Hautala teetti syksyllä 2009 oven korjauksen sekä siivouksen ilman kuittia. Hautala sanoo maksaneensa siivouksesta ilman kuittia yhden kerran. Hautala oli tapahtuma-aikana Vihreiden europarlamentaarikko.

Hautala arvioi voivansa jatkaa ministerinä niin kauan kuin luottamusta riittää. Hautala kuuluu hallituksen harmaan talouden ministerityöryhmään.

Katainen: Ei syytä ministerispekulointiin

Pääministeri Jyrki Katainen (kok.) kommentoi tapausta torstaina Brysselissä huippukokouksen alla. Katainen sanoi, ettei hän näe syytä spekuloida ministeritehtävistä. Hän kuitenkin korosti, että jokaisen tulee hoitaa velvoitteensa.

Ministerin pimeän työn teettämisestä kertoi ensimmäisenä torstain Iltalehti.

Urakoitsijalla oikeusjuttu Hautalan miesystävän kanssa

Heidi Hautalan mukaan hänen nykyisellä miesystävällään on ollut toista remonttityötä koskeva oikeusjuttu saman urakoitsijan kanssa joka remontoi Hautalan ovea. Urakoitsija on käräjäoikeudessa tuomittu korvauksiin rakennusvirheistä, mutta tuomio ei ole Hautalan mukaan saanut vielä lainvoimaa.

- Oletan, että tämän asian tulo jullki liittyy siihen, sanoo Hautala.

Suosittelemme sinulle