Hyppää sisältöön

Venäjältä paenneen naisen kuva valittiin vuoden lehtikuvaksi

25-vuotias freelance-valokuvaaja Meeri Koutaniemi putsasi pöydän Vuoden Lehtikuva -kilpailussa. Vuoden Lehtikuva -palkinto jaettiin nyt 50. kertaa.

Meeri Koutaniemi
25-vuotias freelance-valokuvaaja Meeri Koutaniemi putsasi pöydän Vuoden Lehtikuva -kilpailussa.
Janne Mällinen

Meeri Koutaniemi on voittanut Vuoden Lehtikuva 2012 -palkinnon valokuvallaan maastaan paenneesta venäläisestä toimittajasta.

Voittajakuva oli vuosittain järjestettävän kilpailun tuomariston mukaan yksinkertainen, klassisella tavalla kaunis ja ikoninen kuva, jolla on vahva tarina ja joka kunnioittaa kohdettaan.

Vasta 25-vuotias Koutaniemi valittiin myös vuoden lehtikuvaajaksi ja hänen ottamansa henkilökuva, ulkomaanreportaasi ja multimedia voittivat myös omat sarjansa. Kaiken päälle hän voitti myös Vuoden Lehtikuvaaja -yleisöäänestyksen.

Palkintotuomariston mukaan Koutaniemellä on vahva oma tyyli ja hänen persoonansa näkyy kuvissa. Hän osaa tuomareiden mielestä myös heittäytyä aiheisiinsa.

Kunnianhimoa ajan kanssa

Kilpailun tuomaristo korostaa, että ensiluokkaiseen valokuvaan tarvitaan aina aikaa ja rahaa. Lehtikuvausta ei voi kiihdyttää.

- Suomi on pieni maa, mutta hyviä kuvaajia on täällä suhteessa aivan yhtä paljon kuin muualla, toteaa kilpailun tuomaristoon tänä vuonna kuulunut Adriaan Monshouwer.

Vahvin kuvallinen anti oli tänä vuonna ulkomaan reportaaseissa.

- Ulkomaan reportaaseissa näkyi kunnianhimoa ja se, että kuvaajat ovat käyttäneet niihin aikaa ja miettineet, mitä ovat tekemässä, kertoo tuomariston jäsen Perttu Saksa.

Kilpailuun osallistui 109 valokuvaajaa yhteensä 2 621 kuvalla. Lisäksi ehdolla oli kahdeksan erilaista multimediateosta.

Suomen Lehtikuvaajat ry. on järjestänyt Vuoden Lehtikuvat -kilpailua vuodesta 1962 lähtien. Kilpailun tarkoituksena on koota yhteen vuoden uutistapahtumia ja ylläpitää lehtikuvauksen tunnettavuutta.

Suosittelemme sinulle