Hyppää sisältöön

Michelin-kokin opeilla loihdit pashan muutamassa minuutissa

Ravintoloitsija ja keittiömestari Jouni Toivanen näytti Nicklakselle ja Juhalle miten pääsiäispasha lohditaan muuatamassa minuutissa. Lisäksi Toivanen kävi läpi yleisimmät virheet, jotka karitsan valmistuksessa voi tehdä. Karitsaa paistetaan usein liian kuumassa lämpötilassa.

Jouni Toivanen
Jouni Toivanen Kuva: Yle
Yle Uutiset

Jouni Toivasen pasha-resepti

100 g             voita

80 g               tomusokeria

400 g             rahkaa

1,5 dl             kuohukermaa

2 kpl              vaniljatangon sisus

0,5                 sitruunan kuori raastettuna

2 rkl               pistaasipähkinöitä rouhittuna

2 rkl               korintteja turvotettuna

2 rkl               mantelilastuja rouhittuna

Vatkaa sokeri ja huoneenlämpöinen voi vaahdoksi. Sekoita joukkoon kermaviili, vanilja, korintit ja sitruunankuori. Vatkaa kerma kevyeksi vaahdoksi ja nostele rahkaseokseen. Laita seos valumaan harsoliinaan siivilään tai pashamuottiin yön yli. Pyörittele valmis pasha pistaasissa ja mantelissa.

Suosittelemme sinulle