Puutteesta on tullut palautetta, ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitos ja Kela selvittävät nyt, miten merkkimäärää voitaisiin lisätä.
Ongelman korjaaminen tulee kalliiksi ja vie aikaa, kertoo projektipäällikkö Riitta Konttinen THL:stä.
- Siinä menee noin puolitoista vuotta. Kärsivällisyyttä tarvitaan ennen kun uudistus saadaan käyttäjälle. Muutosten tekeminen ei ole myöskään halpaa.
Konttinen ei pidä todennäköisenä, että tekninen ongelma johtaisi vaaratilanteisiin silloinkaan, kun riittävä ohjeistus ei mahdu tekstikenttään.
- Välissä on kuitenkin niin monia tarkastavia tahoja. Käyttötarkoitus käydään läpi vielä apteekissa, jotta potilas ymmärtää millä annoksella, mihin vaivaan ja mitä lääkettä hän ottaa, Konttinen perustelee.
Sillä aikaa kun ongelmaa korjataan, reseptejä voidaan päätyä kirjoittamaan paperisina. Potilas voi itse valita näistä kahdesta vaihtoehdosta sopivamman.
Konttinen kertoo, että määritystyössä kuullaan aina lääkäreitä, mutta vasta käyttäjäkokemus kertoo totuuden ja antaa lisää näkökulmia.
- Nyt kun käyttäjäkokemukset ja palautteet on saatu kokoon, niin niistä on otettu opiksi, ja sähköisen lääkemääräyksen toiminnallisuutta lähdetään parantamaan, hän vakuuttaa.
Korjaus 5.4. klo 7.50, otsikossa mainittu tekninen vika korjattu suunnitteluvirheeksi.