Hyppää sisältöön

Eturivin taidekriitikko kyllästyi lehtitalojen yhteistyöhön

Otso Kantokorpi kirjoittaa Alaston kriitikko -blogissaan, että sanomalehtien tiivistyneen yhteistyön takia hänen kirjoittamansa kritiikki saatetaan julkaista jopa seitsemässä lehdessä. Kantokorpi on päättänyt lopettaa kritiikkien kirjoittamisen päivälehtiin.

Vuoden nykytaiteen ystävä, Otso Kantokorpi Kuva: Yle

Suomen yksi tunnetuimmista taidekriitikoista lopettaa kritiikkien kirjoittamisen päivälehtiin. Kriitikko Otso Kantokorpi kertoo lopetuspäätöksensä olevan vastalause "mediatalojen monopolikapitalistiselle kehitykselle".

Kantokorpi kirjoittaa Alaston kriitikko -blogissaan, että sanomalehtien tiivistyneen yhteistyön seurauksena hänen kirjoittamansa kritiikki saatetaan julkaista jopa seitsemässä lehdessä. Juttupalkkio ei kuitenkaan seitsenkertaistu.

Kantokorven terävin arvostelu kohdistuu Alma Mediaan.

- Koin myyneeni sieluni Almalle. Tämä siis tarkoittaa sitä, että kirjoitan jutun, joka voidaan tällä hetkellä julkaista Aamulehden lisäksi neljässä Alman maakuntalehdessä: Satakunnan Kansa, Lapin Kansa, Pohjolan Sanomat ja Kainuun Sanomat. Nyt myös Ilkka ja Pohjalainen ovat liittyneet pooliin, Kantokorpi kirjoittaa blogissaan.

Kantokorven mukaan tiivistynyt yhteistyö ei ainoastaan kavenna kulttuurikritiikin moniäänisyyttä. Se myös vie kirjoittajalta kosketuksen lukijoihinsa, kun samaa kritiikkiä voidaan julkaista kautta maan.

Suosittelemme sinulle