Hyppää sisältöön

Keppihevosella voi olla nettitalli

Villasukka, vanua, lankaa, muutama nappi ja keppi. Keppihevosen voi loihtia vähistä raaka-aineista ja niiden harrastajat ovat uineet nykyään myös nettiin.

Nainen ja kaksi keppihevosta
Kuva: Heli Kaski / Yle
Heli Kaski,
Esko Pulliainen

Keppihevosharrastaja Seija Vainio kertoo olevansa heppatyttö kautta linjan eli hän viihtyy myös oikeiden hevosten parissa.

- Olen lelukeräilijä kautta linjan ja keppihevonen sopii siihen skaalaan oikein hyvin ja minua miellyttää tapa, jolla monet tytöt harrastaa nykyään kokonaisvaltaisesti hevosia keppihevostenkin kera, sanoo Vainio.

Keppihevonen on Vainion mukaan ehkä eniten kouluikäisten juttu, mutta harrastajajoukko on nykyään kaikenkirjava.

- Keppihevosellahan pääsee ratsastamaan heti kun lapsi jaloillaan pysyy. Keppihevosharrastajissa on myös poikia.

Harrastajat kohtaavat virtuaalitalleilla

Netti on tuonut myös keppihevosharrastukseen ihan uusia tuulia.

- Samalla kun keppihevosta hoivaillaan, niin pyöritetetään netissä vaikkapa erilaisia virtuaalitalleja, joissa sitten kuvitteellisesti harrastetaan kaikenlaista, mitä oikeassa elämässä harrastetaan keppihevosen kanssa. 

Keppihevosharrastuksen puitteissa on Vainion mukaan tapahtumia joka lähtöön.

- Viikonloppuna esimerkiksi hevosmessuilla Tampereella oli ihan oma osasto keppihevosille ja niillä kilpaillaan jopa Suomen mestaruuksista useammassakin lajissa, valottaa Vainio.

Parhaillaan vietettävällä Taidon ja käsityön viikolla pääsee Jyväskylän käsityökoulussa askartelemaan mieleisensä keppihevosen. Työpaja järjestetään lauantaina ja siellä saa tuta, että leikkihummillakin on kullakin ihan omanlaisensa luonne.

Suosittelemme sinulle