Hyppää sisältöön

Kotkan valtuuston halutaan päättävän uudelleen Koivulan koulun kohtalosta

Perussuomaisten, vasemmistoliiton ja vihreiden valtuutetut ovat allekirjoittaneet vaatimuksen kaupunginvaltuuston ylimääräisestä kokouksesta, jossa käsiteltäisiin Koivulan koulun jatkoajasta tehtyä valtuustoaloitetta.

koululainen pitää koepaperia käsissään
Kuva: YLE / Marjut Suomi
Petri Lassheikki

Kotkassa perussuomalaisten, vasemmistoliiton ja vihreiden valtuustoryhmät vaativat uuden päätöksen Koivulan koulun kohtalosta. Ryhmien 22 valtuutettua ovat allekirjoittaneet vaatimuksen kaupunginvaltuuston ylimääräisestä kokouksesta, jossa käsiteltäisiin perussuomalaisten valtuutetun Olli Kekkosen tekemää valtuustoaloitetta Koivulan koulun jatkoajasta. Perussuomalaisten Olli Kekkonen, vasemmistoliiton Joona Mielonen ja vihreiden Nanni Mamia jättivät vaatimuksen kaupungin kansliaan tiistaina.

Valtuusto päätti keväällä 2012 lakkauttaa Koivulan koulun syksyllä 2013. Jäppilän, Metsolan ja Toivo Pekkasen koulut päätettiin lakkauttaa asteittain vuoteen 2016 mennessä, jolloin myös päätetään Tiutisen koulun kohtalosta.

Vasemmistoliiton Joona Mielosen mukaan aloite piti saada käsittelyyn jo maaliskuun aikana, mutta se vedettiin pois Lasten ja nuorten lautakunnasta. Mielosen mukaan kouluverkkopäätöstä on päivitettävä, koska kaupungilla ei ole varaa toteuttaa kouluverkkopäätöksen vaatimia investointeja.

Kuntalain mukaan valtuusto on kutsuttava koolle, jos vähintään neljäsosa valtuutetuista sitä pyytää ilmoittamansa asian käsittelyä varten. Tällainen asia on valmisteltava kiireellisesti. Kotkan valtuustossa on 51 paikkaa.

Koivulan koulun kohtalo ehtisi toukokuun valtuustoon

Kaupungin kansliapäällikkö Jarmo Koiviston mukaan laki edellyttää asian käsittelyä kiireellisesti. Koiviston mukaan ylimääräinen valtuuston kokous asian käsittelyn nopeuttamiseksi ei kuitenkaan olisi tarpeen.

Aloitetta voitaisiin käsitellä Koiviston mukaan seuraavassa lasten ja nuorten lautakunnan kokouksessa 23. huhtikuuta ja kaupunginhallituksessa 29. huhtikuuta. Tällöin Koivulan koulua koskeva valtuustoaloite saataisiin valtuuston käsiteltäväksi 13. toukokuuta pidettävään kokoukseen.

- Juuri tätä nopeammin asian kanssa ei voi edetä, Koivisto toteaa.

- Ylimääräinen valtuuston kokous tulisi kalliiksi, mutta sen pitäminen on poliitikkojen päätettävissä oleva asia, Koivisto jatkaa.

Suosittelemme sinulle