Hyppää sisältöön

Joukkoliikenteeseen ehdotetaan remonttia

Joukkoliikenteelle ehdotetaan kymmenien miljoonien eurojen lisärahoitusta.

Tiina Hirsimäki

Joukkoliikenteen rahoitusta pohtinut työryhmä ja henkilökuljetusten laajempia uudelleenjärjestelyitä tarkastellut selvitysmies ehdottavat joukkoliikenteeseen lisärahoitusta.

Selvitysmies Juhani Paajasen mukaan valtion joukkoliikenteen määrärahoja tulisi korottaa kolmena seuraavana vuotena 10 miljoonaa euroa. Paajasen mukaan korotuksia tarvitaan, jotta voitaisiin turvata koulu-, sosiaali- ja terveystoimen kuljetukset ja estää niiden kustannusten nousu.

Työryhmän mukaan joukkoliikenteelle tarvittaisiin 50 miljoonaa euroa lisärahoitusta, jotta liikennepoliittisessa selonteossa ja hallitusohjelmassa asetetut vaatimukset pystyttäisiin saavuttamaan. Joukkoliikenteen määräraha on pysynyt viime vuodet samantasoisena, mikä on osaltaan johtanut sen heikkenemiseen.

Selvitysten mukaan joukkoliikenteelle myönnettävät rahat tulisi myös kohdentaa usean hallinnonalan sijaan yhdelle. Kohdentaminen mahdollistaisi koko alueen henkilökuljetusten yhteensovittamisen ja suunnittelun. Tähän asti alueen kaikkia kuljetuksia ei ole voitu ottaa huomioon. Työryhmä ehdottaakin, että sekä liikenneyritykset että kunnat antaisivat jatkossa tietoa niiden kuljetuksista ja maksetuista matkakorvauksista.

Suosittelemme sinulle