Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 10 vuotta vanha

Yhdysvallat: Pohjois-Korea lähestynyt vaarallista rajaa

Puolustusministeri Chuck Hagel vakuutti, että Yhdysvallat on valmistautunut kaikkiin mahdollisiin Pohjois-Korean toimiin.

Yhdysvaltain puolustusministeri Chuck Hagel puhuu lehdistötilaisuudessa.
Yhdysvaltain puolustusministeri Chuck Hagel puhui lehdistötilaisuudessa Washington D.C.:ssä 10. huhtikuuta. Kuva: Saul Loeb / AFP / Lehtikuva
Anne Orjala
Avaa Yle-sovelluksessa

Yhdysvaltojen mukaan Pohjois-Korea on lipunut hyvin lähelle vaarallista rajaa. Pohjois-Korea on viime aikoina koventanut retoriikkaansa, ja sen ounastellaan valmistelevan ohjuskoetta.

- Pohjois-Korea hyökkäävällä retoriikallaan, toimillaan, on tullut hyvin lähelle vaarallista rajaa, Yhdysvaltojen puolustusministeri Chuck Hagel sanoi.

Puolustusministeri myös vakuutti, että Yhdysvallat on valmistautunut kaikkiin mahdollisiin Pohjois-Korean toimiin.

Etelä-Korea ja Yhdysvallat korottivat aiemmin yhteistä tarkkailuvalmiuttaan. Lisäksi Yhdysvaltojen hallitsema Guamin saari Tyynellämerellä on nostanut virallista uhkatasoaan pykälällä ja testannut torstaina hälytysjärjestelmäänsä. Guamissa on myös jaettu lehtisiä, joissa neuvotaan, miten toimia hätätilanteessa.

Johtavien teollisuusmaiden G8-ryhmä keskittyy torstaina jatkuvassa Lontoon-kokouksessaan Syyrian lisäksi Korean niemimaan tilanteeseen.

Suosittelemme sinulle