Hyppää sisältöön

Club25:n rakennusta oli tarkoitus ryhtyä kunnostamaan tässä kuussa

Tulipalossa tuhoutunut Raastuvankatu 25:n rakennus oli suojeltu ja sitä oli tarkoitus ryhtyä kunnostamaan huhtikuun lopussa. Nyt sattunut tulipalo muuttaa suunnitelmat täysin, kertoo rakennuksen nykyään omistavan Folkhälsanin toimitusjohtaja Stefan Mutanen.

Kuva: Hans-Mikael Holmgren / Yle
Minna Salomäenpää

Raastuvankatu 23:n ja 25:n rakennukset omistaa Folkhälsan, joka suunnittelee kortteliin uutta Folkhälsan-taloa. Rakennukset ovat suojeltuja, ja niiden kunnostaminen oli tarkoitus aloittaa tänä keväänä, jopa jo huhtikuun lopulla.

- Tämä oli huono uutinen. Ehdottomasti tämä vaikuttaa suunnitelmiin, kertoo Folkhälsanin toimitusjohtaja Stefan Mutanen. Missä laajuudessa, sitä Mutanen ei osaa vielä sanoa.

Raastuvankatu 23:ssa sijaitseva tyhjillään oleva hirsirakennus ei vaurioitunut tulipalossa, joten sen kunnostussuunnitelmat säilyvät Mutasen mukaan ennallaan.

Vaasan Raastuvankadulle tulevan Folkhälsan-talon oli tarkoitus olla yhdistelmä vanhaa ja uutta. Taloon tulee vanhusten palveluasuntojen lisäksi muun muassa nuorisokahvila, nuorisopoliklinikan vastaanotto sekä geneettinen neuvola.

Suosittelemme sinulle