Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 10 vuotta vanha

Uudellamaalla on monilla aloilla työvoimapula

Uudenmaan ammattibarometri paljastaa, millä aloilla Uudellamaalla työllistyy varmasti. Barometri kertoo myös, missä ammateissa töitä ei ole.

Kirjanpitäjä Heli Viitasaari ja maanviljelijä Jorma Isotalo.
Kirjanpitäjistä on Uudellamaalla kova pula Kuva: Johanna Laine / Yle
Tuukka Lukinmaa
Avaa Yle-sovelluksessa

Sosiaali- ja terveysala eivät ole ainoita, joilla on kova pula tekijöistä. Ely-keskuksen julkaisema vuoden ensimmäinen ammattibarometri kertoo, että  myös muun muassa myyjille, postinkantajille, kirjanpitäjiille ja suuhygienisteille löytyy hyvin töitä. Kaikkiaan kymmenissä ammateissa on työvoimapulaa.

Ylitarjontaa on puolestaan eniten tietotekniikka- ja elektroniikka-alalla sekä kulttuuri ja media-alalla. Barometrissä arvioitiin työvoiman kysynnän kehitystä nykyhetkestä puolen vuoden päähän.

- Työmarkkinoilla on ollut nopeitakin muutoksia. Esimerkkinä voi mainita lentokoneasentajat, joita on koulutettu Uudellamaalla. Yhtäkkiä suuri työnantaja ei tarvitse heitä. Koulutusjärjestelmä kouluttaa silti yhä nuoria tälle alalle, sanoo kehittämispäällikkö Raimo Hokkanen Uudenmaan työ- ja elinkeinotoimistosta.

Hokkanen kehottaa etenkin nuoria miettimään myös muita töitä, jos omalta alalta ei tällä hetkellä töitä löydy.

- Nuorilla voi olla hyvin voimakas toive, siitä millä alalla he haluavat työskennellä. Moni ala ei kuitenkaan nyt, eikä lähitulevaisuudessakaan kuitenkaan tarjoa työtä.

Suosittelemme sinulle