Hyppää sisältöön

Pyörähuollon hinnoissa suuria eroja

Polkupyörän huoltoja tekevissä yrityksissä eletään vuoden kiireisintä aikaa. Paikoin huoltoa voi joutua odottamaan viisi viikkoa. Huoltojen hinnoissa on suuria eroja. Polkupyöränsä voi saada tarkastettua 45 eurolla, mutta menopelin täyshuollosta saa pulittaa jopa lähes 200 euroa.

Polkupyörän rengasta vaihdetaan. Kuva: YLE

Polkupyörähuollon hinnoissa on suuria eroja. Soittokierros korjaamoihin paljastaa, että halvimmillaan pyörään saa tarkastushuollon 45 eurolla. Toisaalta polkupyörän täyshuolto voi maksaa lähes 200 euroa. Keskimäärin keväthuollon saa noin 60 - 70 eurolla.

Hinnat ovat hienoisessa nousussa arvonlisäverouudistuksen vuoksi. Samoin kuin esimerkiksi kampaamoissa korjaamot joutuvat maksamaan arvonlisäveroa 24 prosenttia aikaisemman 14 prosentin sijasta.

Osakas Jouni Kuusela Visan polkupyörähuollosta kertoo, että asiakkaat ovat ottaneet muutoksen hyvin vastaan.

Huolto tulee kuitenkin tarpeeseen ja on tärkeä homma.

Jouni Kuusela, polkupyörähuollon osakas

- Kun vero nousi niin kovasti paljon yhdellä kertaa, niin nyt oli pakko nostaa vähän hintojakin.

Ovatko ihmiset nuukailleet, kun hinnat ovat nousseet? 

- En ole itse huomannut mitään naukumista sen suhteen. Huolto tulee kuitenkin tarpeeseen ja on tärkeä homma. Nykyaikana siinä tarvitaan vähän ammattimiestä, pohtii Kuusela.

Ajopyörän yrittäjä Risto Nummiora kertoo, että töitä riittää niin paljon kuin ehtii tehdä. Hänen yrityksessään perusperiaate on se, että ne pyörät, jotka on myyty yrityksestä, pystytään ottamaan huoltoon.

Suosittelemme sinulle