Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 10 vuotta vanha

Jalasjärvellä vielä jännitetään vedennousua

Jalasjärvellä tulvatilanne pitää edelleen jännityksessä. Jalasjoen liikkeitä tarkkaillaan ja mittauksia tehdään jatkuvasti. Edelleen jokivesi on hyvin lähellä useita taloja Jalasjärven keskustassa.

tulva jalasjärvi talon suojaus tulvapato
Jalasjärvellä talojen suojaksi on rakennettu tulvapato. Kuva: Pasi Takkunen / Yle
Elina Niemistö
Avaa Yle-sovelluksessa

Jalasjärvellä Asulan asuntoalueen talojen suojaksi rakennettu tulvapenger murtui osittain perjantaina ja edelleen lauantaina pato jonkin verran vuotaa. - Tilanne on kuitenkin juuri nyt hallinnassa. Pelastuslaitos pumppaa vettä takaisin jokeen. Talot eivät ole vielä kastuneet, kertoo Jalasjärven palomestari Kaj Ny.

Lähimpänä jokivesi on Asulan alueen taloja. Padon murtumaa on yön aikana korjattu ja lauantaina korjaukset jatkuvat, jotta vuotoa saataisiin vähennettyä.

- Työ jatkuu ja tulee jatkumaan vuorokauden tai jopa kaksi. Miehiä vähän vaihdetaan välillä, luonnehtii palomestari Kaj Ny.

Jalasjoen vedennousu on ollut tasapainossa lauantaiaamuna, mutta päivän mittaan vesi voi vielä ryhtyä nousemaan. - Mittaillaan jatkuvasti. Tilanne on päällä vielä täysin, muistuttaa Kaj Ny.

Valtatie 3 on edelleen poikki ja liikenne ohjataan rampin kautta. Myös liki 20 muuta pienempää tietä on edelleen poikki eri puolilla Jalasjärveä, muun muassa Hirvijärvellä, Ilvesjoella ja Ahonkylässä.

Jalasjärvellä tulvatilannetta seuraavat Pelastuslaitos, Jalasjärven kunta sekä muut viranomaiset yhteistoiminnassa. Tilannetta ja toimenpiteitä koordinoi Jalasjärven kunnantalolle perustettu johtoryhmä.

Suosittelemme sinulle