Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 10 vuotta vanha

Mummopyörä vai hybridi?

Missä on se vanha tuttu mummopyörä? Monessa pyöräliikkeessä on nykyään niin valtava valikoima erilaisia pyöriä, että ostajan on hankala hahmottaa mihin tarkoitukseen mikäkin pyörä on.

Polkypyöriä myymälässä
Kuva: Yle / Matti Sunnari
Risto Koskinen,
Matti Sunnari
Avaa Yle-sovelluksessa

BMX, hybridi, crosscountry, all-mountain, DH, enduro, fatbike, cyclo-cross. Siinä vain muutama pyörämalli nykyisiltä markkinoilta.

- Peruspyöräilyn lisäksi monet lähtevät laajentamaan pyöräharrastusta ja harrastamaan liikuntaa enemmänkin. Moni miettii, että lähden maastoon ja tykkään ajaa esimerkiksi pururatoja. Silloin olisi hyvä olla maastopyörä, kertoo torniolaisen pyöräliikkeen myyjä Jari Pokela.

Maastopyörien lisäksi saatavilla on esimerkiksi lumessa ajamiseen ja temppuiluun tarkoitettuja pyöriä.

- Pidemmät työmatkat on hyvä ajaa hybridillä, pelkällä pyörälenkillä taas kilpapyörä on sopiva matkakumppani. BMX on enemmänkin temppupyörä ja fatbikella pärjää lumellakin, sillä siinä on leveämmät kumit, Pokela kertoo.

Pokelan mukaan aktiiviharrastajia käy myymälässä paljon.

- Viime aikoina on ollut liikkeellä paljon aktiiviharrastajia ja etenkin hybridipyörät ovat olleet suosittuja. Myös yleispyörät ja niin sanotut mummopyörät ovat edelleen suosittuja. Niiden ostajat eivät turhia hifistele pyörämalleilla, vaan nauttivat leppoisasta liikkumisesta, Pokela kertoo.

Tärkeintä sopiva runko

Pokela korostaa, että pyörän ostamisessa tärkeintä on valita oikean kokoinen runko.

- Jos sinulla on liian pieni runko, joudut olemaan liian pystyssä. Jos taas otat liian ison rungon, joudut makaamaan ja kädet puutuvat helposti. Ongelmiin on olemassa myös lisävarusteita, joten jokaiselle löytyy sopiva ajoasento, Pokela sanoo.

- Rengaspaineet on oltava kunnossa kun lähdetään ajamaan. Ja kypärä päähän, Pokela muistuttaa.

Suosittelemme