Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 10 vuotta vanha

Rautaruukin ja Ruukki Groupin nimikiistalle piste: Ruukki Group vaihtaa nimeään

Rautaruukki on käyttänyt Ruukki-nimeä useissa tuotteissa ja tuoteryhmissä 1970-luvulta lähtien. Ruukki Groupin toiminta puolestaan alkoi Ruukin kunnassa 1930-luvulla.

Yle Uutiset
Avaa Yle-sovelluksessa

Teräsyhtiö Rautaruukki ja kaivos- ja mineraaliyhtiö Ruukki Group ovat sopineet vuosia jatkuneen nimikiistansa. Kiistan lopputuloksena Ruukki Group vaihtaa nimeään ja luovuttaa Ruukki-tavaramerkit ja Ruukki-nimeen liittyvät oikeudet Rautaruukille.

Yhtiöiden tekemään sopimukseen sisältyy kuuden kuukauden siirtymäaika, jonka aikana Ruukki Group muuttaa pörssiyhtiön ja kaikkien tytäryhtiöidensä nimet. Ruukki Group kertoo julkaisevansa lisätietoa nimenvaihtoon liittyen myöhemmin.

Sopimuksen myötä osapuolet luopuvat toisiaan vastaan nostamista kanteista.

Rautaruukki kertoo maksavansa Ruukki Groupille oikeuksista korvauksen, joka ei Rautaruukin mukaan ole "merkittävä".

Rautaruukki on käyttänyt Ruukki-nimeä useissa tuotteissa ja tuoteryhmissä 1970-luvulta lähtien.

Rautaruukki perustettiin 1960-luvulla valtionyhtiöksi. Ruukki Groupin toiminta puolestaan alkoi Ruukin kunnassa 1930-luvulla Ruukin Eristeteollisuus -nimisenä yrityksenä.

Ruukki Group on aiemmin yrittänyt oikeusteitse vaatia Rautaruukin Ruukki-tavaramerkin julistamista mitättömäksi. Eri oikeusasteet hylkäsivät ainakin neljä Ruukki Groupin tekemää kannetta vuosien 2006-2012 välillä.

Suosittelemme sinulle