Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 10 vuotta vanha

Kiinassa mielenosoitus kemikaalitehtaan perustamista vastaan

Suunniteltu jalostamo Kunmingin kaupungin ulkopuolella tuottaisi kemikaaleja ja lannoitteita. Kiinassa on ollut viime vuosina lukuisia vastaavia mielenosoituksia.

Anne Orjala
Avaa Yle-sovelluksessa

Kiinassa Kunmingin kaupungissa on järjestetty mielenosoitus suunniteltua kemikaalitehdasta vastaan lauantaina. Mielenosoitukseen osallistui pari sataa muun muassa hengityssuojaimin ja kyltein varustautunutta ihmistä, mutta se keräsi yli tuhat katsojaa. Mielenosoitus on sujunut tiettävästi ilman yhteenottoja.

Suunniteltu jalostamo Kunmingin kaupungin ulkopuolella Anningissa Lounais-Kiinassa tuottaisi erilaisia kemikaaleja ja lannoitteita. Mielenosoittajat vaativat läpinäkyvyyttä ja terveyskysymysten huomioimista.

Lauantaiksi suunniteilla oli myös vastaavanlainen mielenosoitus Chengdun kaupunkiin, mutta sitä ei tiettävästi järjestetty.

Kiinassa on ollut viime vuosina lukuisia kemikaalitehtaita vastustavia mielenosoituksia. Viime vuonna Ningbon kaupungissa keskeytettin petrokemikaalihanke päiviä kestäneiden katuprotestien jälkeen ja toissavuonna suuret protestit kemikaalitehdasta vastaan Dalianin kaupungissa pakottivat kaupunginhallituksen sulkemaan kemikaalitehtaan.

Suosittelemme sinulle