Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 10 vuotta vanha

Kansanedustaja Talvivaaran alasajosta: En ymmärrä miksi hallitus langettaa vastuun Kainuun viranomaisille

Keskustan kansanedustajan Seppo Kääriäisen mielestä maan hallituksen ei pitäisi katsoa Talvivaaran tilannetta sivusta. ”Talvivaaran kaivostoiminta on kansallisen luokan kysymys”, Kääriäinen sanoi Yle Savon kansanedustajatentissä.

Seppo Kääriäinen
Kuva: Yle
Keskustan kansanedustaja Seppo Kääriäinen ja sosiaalidemokraattien kansanedustaja Kari Rajamäki keskustelevat Yle Savon kansanedustajatentissä muun muassa Talvivaaran tilanteesta. Toimittajan Seppo Tikkanen.
Seppo Tikkanen,
Anu Korhonen
Avaa Yle-sovelluksessa

Keskustan kansanedustaja Seppo Kääriäisen mukaan Talvivaara voi olla pahimmillaan ennakkotapaus, joka estää järkevän ja kestävän kaivostoiminnan perustamisen Itä- ja Pohjois-Suomeen.

- Talvivaara lähti aikoinaan mitä ilmeisemmin vikauralle. Tällä hetkellä Talvivaaran osalta on korjattava mitä korjattavissa on. Talvivaaran päästöt luontoon ja vesistöön on ilman muuta kyettävä sulkemaan, jotta kaivostoiminnan hyväksyttävyys Suomessa ja kansalaisten keskuudessa olisi oikealla tasolla.

Huomiota on kiinnitettävä lyhytnäköisen ahneuden sijasta siihen, että emme vaaranna ympäristöä.

Kari Rajamäki

Myös Kääriäisen kanssa tentissä keskustelleen sosiaalidemokraattisen puolueen Kari Rajamäen mukaan Talvivaara on tärkeä asia Suomen selviytymisen, aluekehityksen ja talouden kannalta.

- Talvivaaran virheet on pikaisesti korjattava ja ympäristöriskit eliminoitava. Huomiota on kiinnitettävä jatkossa lyhytnäköisen ahneuden sijasta siihen, että emme vaaranna ympäristöä ja niitä arvoja, joita kaivostoiminta tulee tarvitsemaan, Rajamäki totesi.

Suosittelemme