Hyppää sisältöön

Kaupunginhallitus näytti vihreää valoa Jätkäsaaren jättiläishotellille

Hotelli olisi Helsingin kantakaupungin korkein rakennus. Jättiläishotellin toivotaan vetävän turisteja ja kongressivieraita.

Havainnekuva tornihotellista. Kuva: Helsingin kaupunki
Yle Helsinki

Kaupunginhallitus hyväksyi äänin 10-5 Jätkäsaareen kaavamuutoksen, joka mahdollistaa 33-kerroksisen hotelli- ja kongressikeskuksen rakentamisen. Seuraavaksi päätös menee kaupunginhallituksen käsiteltäväksi.

Tähän mennessä suurin sallittu kerrosmäärä on ollut Jätkäsaaressa 16. Jos hotellisuunnitelmat toteutuvat, tornihotellista tulee Helsingin kantakaupungin korkein rakennus.

Jättiläisestä toivotaan turistimagneettia

Helsingin kaupunkisuunnittelulautakunnan puheenjohtaja Lasse Männistö on perustellut pilvenpiirtäjähotellin tarvetta muun muassa taloudellisilla syillä.

- Suurin peruste on elinkeinopoliittinen ja turismiin sekä kongressiliiketoimintaan liittyvä, Männistö sanoi kaupunkisuunnittelulautakunnan hyväksyttyä 33-kerroksisen kolossin edellyttämän kaavamuutoksen viime vuoden maaliskuussa.

Norjalaisrakennuttaja Arthur Buchardt on kertonut haluavansa aloittaa rakennustyöt vielä tämän vuoden aikana.

Kiistanalainen hanke

Helsingin kulttuuripiireissä hotellihankkeesta ei ole oltu pelkästään innoissaan. Muun muassa taidehistorian professori Riitta Nikula on luonnehtinut kaavailtua hotellia "kummajaiseksi", jossa "mikään ei rimmaa".

Hankkeesta teetettyjen selvitysten mukaan hotelli ei kuitenkaan aiheuttaisi pahoja varjostuksia lähialueen asuintaloihin. Hotelli myös jää mereltä katsottuna kaupunkikuvan laitaan, joten sen ei pitäisi aiheuttaa suurta muutosta Helsingin silhuettiin.

Suosittelemme sinulle