Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 10 vuotta vanha

Kevitsan kaivoksen tuotanto kasvussa

Kevitsan nikkeli-kuparikaivos Sodankylässä ylitti tuotanto-odotukset ensimmäisellä vuosineljänneksellä. First Quantum Mineralsin pörssitiedotteen mukaan tuotanto kasvoi seitsemän prosenttia edellisvuoden viimeisestä neljänneksestä. Kaivos aloitti kaupallisen toimintansa viime elokuussa.

Kevitsa Mining Oy
Kuva: Kevitsa Mining Oy
Marjukka Talvitie
Avaa Yle-sovelluksessa

Kevitsa siirtyi tänä vuonna seitsemänpäiväiseen työviikkoon ja on palkannut lisää työntekijöitä. Yhtiön mukaan tuotantoa heikentää yhä se, että nyt käsiteltävä malmi on rapautunutta.  Kaivosyhtiö arvioi, että tuotannon kannalta vaikeampilaatuinen malmi on saatu käsiteltyä kesäkuun loppuun mennessä.

Nikkelimalmin rikastustapaa on muutettu, mikä on parantanut nikkelin talteenottoa. Nikkelin tuotannon kannattavuus kasvoi, mutta kuparin kannattavuus heikkeni.

Kevitsan kaivos tuotti tammi-maaliskuussa 2 000 tonnia nikkelia ja 3 000 tonnia kuparia. Kaivos on hakenut ympäristölupaa tuotantonsa kasvattamiseen.

Kevitsan bruttotulos tammi-maaliskuussa oli 11,9 miljoonaa euroa. Kevitsan koko viime vuoden bruttotulos oli 18,2 miljoonaa euroa. Emoyhtiön bruttotulos ensimmäiseltä vuosineljännekseltä oli 237 miljoonaa euroa.

Suosittelemme sinulle